Κριστιάνο Ρονάλντο: Καλύτερος influencer από… ποδοσφαιριστής!

Ακούμε διαρκώς για το πόσα πολλά «κονομάνε» οι influencers, διαφημίζοντας διάφορα προϊόντα μέσα από τα social media τους, αλλά συγκεκριμένη εικόνα δυσκολευόμαστε να διαμορφώσουμε.

Έρχεται, όμως, ο Κριστιάνο Ρονάλντο να μας το κάνει επιτέλους «λιανά», διευκρινίζοντας πως ο τραπεζικός λογαριασμός του αυξάνεται πολύ περισσότερο χάρη στις δραστηριότητες του στο… Instagram, παρά χάρη στο συμβόλαιό του με τη Γιουβέντους!

Και μιλάμε για έναν από τους πλέον ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές του πλανήτη.

Κι όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πορτογάλος superstar της «στρογγυλής θεάς», ο οποίος διαθέτει τους περισσότερους followers παγκοσμίως (πάνω από… 186 εκατομμύρια!), αποκόμισε από το προφίλ του 42,6 εκατομμύρια ευρώ, όταν η αμοιβή του από τη Γιουβέντους αγγίζει τα 30,34 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Με άλλα λόγια, χάρη στις αναρτήσεις του στο Instagram φωτογραφιών όπου τον βλέπουμε να φοράει ή να καταναλώνει κάποιο (διαφημιζόμενο) προϊόν, κατάφερε να «τσεπώσει» 12,26 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα, από όσα του αποφέρει το κατεξοχήν επάγγελμά του!

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρονάλντο κερδίζει, κατά μέσο όρο, 870.000 ευρώ από κάθε φωτογραφία-προώθηση προϊόντος που αναρτά στο Instagram, δηλαδή όσα, περίπου, βγάζει ένας απλός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Το χρόνο!