Μακελειό με τουλάχιστον 11 νεκρούς σε μπαρ της Βραζιλίας!

Έξι από τα θύματα ήταν γυναίκες, τα υπόλοιπα πέντε άνδρες, της σφαγής που προκάλεσαν επτά ένοπλοι, σε μπαρ της Μπελέμ, στην Βραζιλία.

Τουλάχιστον ένδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Κυριακή όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ μέσα σε μπαρ στην Μπελέμ, στην βόρεια Βραζιλία, πριν τραπούν σε φυγή, ανέφεραν οι αρχές.

«Διενεργούμε έρευνα» για τα κίνητρα του μακελειού, δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας της Πολιτείας Παρά.

Υπό κράτηση ένα άτομο

Άνδρας που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου έχει τεθεί υπό κράτηση, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος G1, επικαλούμενος πηγές προσκείμενες στην αστυνομία.

Έξι από τα θύματα ήταν γυναίκες, τα υπόλοιπα πέντε άνδρες, ανέφερε ο G1. Η σφαγή διαπράχθηκε από επτά ενόπλους, που μετέβησαν στο σημείο με μοτοσικλέτα και τρία αυτοκίνητα και κατόπιν διέφυγαν.

Το μπαρ βρίσκεται σε συνοικία της Μπελέμ όπου αναπτύχθηκαν ομοσπονδιακοί πράκτορες τον Μάρτιο στο πλαίσιο των προσπαθειών των αρχών να αντιμετωπίσουν το κύμα εγκληματικότητας.

Στη Βραζιλία καταγράφεται ένας από τους υψηλότερους δείκτες ανθρωποκτονιών στον πλανήτη, που διαπράττονται κυρίως με τη χρήση πυροβόλων όπλων: ο αριθμός των φόνων ανήλθε σε 64.000 το 2017, ήταν δηλαδή υπερτριπλάσιος του επιπέδου της ενδημικής βίας, όπως το ορίζει ο ΟΗΕ. (ΑΠΕ-ΜΠΕ)