Μαρίτσα Βαρβάτου: Πέθανε η παραδοσιακή τραγουδίστρια

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 76 χρονών άφησε το βράδυ της Τρίτης (03/12), στο Αγρίνιο, η Μαρίτσα Βαρβάτου, καθώς νικήθηκε από την επάρατη νόσο.

Η τραγουδίστρια της παραδοσιακής και δημοτικής μουσικής ήταν μια από τις πιο γνωστές φωνές σε Αιτωλοακαρνανία, Ήπειρο και Στερεά Ελλάδα.

Σύμφωνα με το xiromeronews.blogspot.com, η κηδεία της έγινε σήμερα, στις 10:30, στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο νεκροταφείο Αγρινίου.

Ήταν από τις καλύτερες τραγουδίστριες της ελληνικής παράδοσης, με πολλές επιτυχίες και η φωνή της είχε άρρηκτα συνδεθεί με τα Ξηρομερίτικα πανηγύρια και είχε οργώσει όλη την Ελλάδα, τραγουδώντας στα πανηγύρια και στις εκδηλώσεις εισπράττοντας την αγάπη του κόσμου.

Η Μαρίτσα Βαρβάτου (το επώνυμο της ήταν Δημητρίου) γεννήθηκε το 1943 στη Γουριά Μεσολογγίου. Παντρεύτηκε σε ηλικία 16 ετών τον μουσικό Αποστόλη Βαρβάτο -από το Βούστρι Ξηρομέρου- και μπήκε στη δουλειά κοντά στον άνδρα της, που έπαιζε κιθάρα. Αποτέλεσαν ένα από τα κορυφαία δίδυμα του δημοτικού τραγουδιού, με πολλές επιτυχίες.

Με τον σύζυγο της έζησαν μαζί 60 χρόνια, έως στις 26 Ιουλίου 2019, όταν και εκείνος έφυγε από τη ζωή. Ωστόσο, δεν έμειναν για πολύ μακριά…

Εργάστηκε σε όλα σχεδόν τα κέντρα της Αθήνας που στο πρόγραμμά τους υπάρχει η δημοτική μουσική και συνεργάστηκε με όλους τους μουσικούς και τραγουδιστές του χώρου. Για κάποιο διάστημα τραγούδησε και στο εξωτερικό, για τους ομογενείς.

Θεωρείται μια σπουδαία τραγουδίστρια, με δική της προσωπικότητα στο τραγούδι, που άφησε σημαντικό έργο πίσω της και πολλά τραγούδια.