Μουσουλμάνα δεν έκανε χειραψία και έχασε την δουλειά... Αποζημιώθηκε με 3.300 ευρώ!

Δύσκολο πράγμα να είσαι μουσουλμάνος;

Έτσι φαίνεται όταν η 24χρονη Φάρα Αλχαντζέ θέλησε να προσληφθεί το 2016 ως μεταφράστρια σε εταιρεία με έδρα την Ουψάλα και αυτό δεν επετεύχθη γιατί δεν έδωσε το χέρι της στον άνθρωπο που της έπαιρνε συνέντευξη επικαλούμενη θρησκευτικούς λόγους.

Όταν έφτασε στα γραφεία της εταιρείας για τη συνέντευξή της, η 24χρονη ξεκαθάρισε στον άνδρα που βρέθηκε απέναντί της ότι δεν θα του δώσει το χέρι γιατί αυτό επιβάλουν τα θρησκευτικά πιστεύω της.

Σύμφωνα με την ίδια το στέλεχος της εταιρείας κοκκίνισε και της απάντησε ότι «εδώ όλοι δίνουμε τα χέρια ο ένας στον άλλο».

Το επόμενο βήμα ήταν να της ζητηθεί να αποχωρήσει με το στέλεχος της εταιρείας να της ανακοινώνει ότι η συνέντευξη τελείωσε.

«Μπήκα στο ασανσέρ και άρχισα να κλαίω. Δεν μου είχε ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν» εξομολογήθηκε η 24χρονη η οποία κατέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη της Σουηδίας ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στην δικαιοσύνη με το δικαστήριο να αποφασίζει αποζημίωση 3.300 ευρώ.

Μετά την απόφαση η 24χρονη δήλωσε ότι «μπορώ να ζω με τους κανόνες της θρησκείας μου αλλά και με τους κανόνες της χώρας στην οποία διαμένω».