Νεοναζί υπό διάλυση

Μέρα με τη μέρα «σβήνει» η Χρυσή Αυγή, μετά  και τα αποτελέσματα των εκλογών εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ακολούθησαν οι παραιτήσεις και οι ανεξαρτητοποιήσεις ηγετικών μελών της Χρυσής Αυγής, ενώ οι δίκη της ναζιστικής οργάνωσης βρίσκεται σε κομβικό σημείο με τις απολογίες των κατηγορουμένων.

Στη σκιά των εξελίξεων αυτών τα μέλη του νεοναζιστικού μορφώματος αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο στα γραφεία του στα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με το trikkipress, ο πυρήνας της Χρυσής Αυγής στα Τρίκαλα αποφάσισε να «σφραγίσει» τα γραφεία της οδού Ασκληπιού και λόγω της δραματικής μείωσης των εσόδων του κόμματος. Κατά το ίδιο δημοσίευμα, τα μέλη της Χρυσής Αυγής εγκατέλειψαν το κτίριο την περασμένη Κυριακή και πλέον αναζητούν μικρότερο χώρο.

Και δεν είναι το μόνο γραφείο που έκλεισε, καθώς το προηγούμενο διάστημα έχουν κλείσει πολλά σε διάφορες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες δε η νεοναζιστική οργάνωση βρίσκεται ένα βήμα πριν βάλει λουκέτο και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος επί της λεωφόρου Μεσογείων 131.

Όπως όλα δείχνουν -εκλογική ήττα, σοβαρές δικαστικές εξελίξεις και διασπαστικές κινήσεις-  η Χρυσή Αυγή οδεύει προς διάλυση.