Ντ. Τραμπ: «Η Κίνα και η ΕΕ είναι κακομαθημένες στο εμπόριο»

Με δηλώσεις του από το Οβάλ Γραφείο, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, προσγειώνει τις προσδοκίες για μία συμφωνία με την Κίνα στο Εμπόριο. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι, η Κίνα έχει «γίνει πολύ κακομαθημένη» στο εμπόριο, καθώς Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν ξεκινήσει το δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων για το εμπόριο.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια εμφάνισής του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε για τις συνομιλίες με την Κίνα: «Θα είναι επιτυχημένες; Τείνω να αμφιβάλω»

«Ο λόγος που αμφιβάλλω είναι επειδή η Κίνα έχει γίνει πολύ κακομαθημένη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει γίνει πολύ κακομαθημένη. Άλλες χώρες έχουν γίνει πολύ κακομαθημένες, επειδή έπαιρναν πάντα το 100% αυτών που ζητούσαν από τις ΗΠΑ», τόνισε. «Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό πια», είπε σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, έρχονται την ώρα που, στην Ουάσιγκτον, κινεζική αντιπροσωπεία συζητάει το θέμα του εμπορίου με ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα