Νίκος Κοτζιάς για την Συμφωνία των Πρεσπών: Τελειώσαμε με τον αλυτρωτισμό, δεν τίθεται ζήτημα μειονότητας!

Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, που ο ίδιος άλλωστε διαπραγματεύτηκε, τάχθηκε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τονίζοντας ότι «αναβαθμίζει τη χώρα μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι».

«Ακούω κατηγορίες ότι η γειτονική χώρα θα φτάσει μέχρι το Αιγαίο. Η πραγματικότητα είναι ότι η Βόρεια Μακεδονία έχει μόλις το 1% της στρατιωτικής ισχύος μας και το ΑΕΠ της είναι μόλις το 6% του δικού μας», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Κοτζιάς κατά την τοποθέτησή του από το βήμα της βουλής για την πρόταση επί της ψήφου εμπιστοσύνης.

Απευθυνόμενος προς τα κόμματα τη αντιπολίτευσης τόνισε ότι θέλει να εκφοβίσει τον κόσμο ότι η συμφωνία θα φέρει όλα «τα στραβά και τα παράλογα».

«Τελειώσαμε με τον αλυτρωτισμό. Δεν τίθεται ζήτημα μειονότητας. Χωρίς σύμβολα εις βάρος μας και εδαφικές διεκδικήσεις» επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρώην επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας. Η συμφωνία των Πρεσπών αναβαθμίζει την χώρα μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Δεν υπάρχει πρόβλημα ιθαγένειας νομικά. Είπε ακόμη ότι στη συμφωνία η ιθαγένεια δεν ταυτίζεται με την ταυτότητα, πουθενά. Η γλώσσα υποστήριξε για μια ακόμη φορά ότι «είχε δοθεί πριν από 40 χρόνια και δεν αλλάζει αυτό σύμφωνα με τα όσα τονίζει ο ΟΗΕ. Πλέον οι γείτονές μας γίνονται φίλοι μας» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Δέχεστε το διεθνές δίκαιο ή παριστάνετε τους τουρκολάγνους;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση.

«Δεν θα μου μιλάει εμένα η ελληνική ακροδεξιά περί προδοσίας» επισήμανε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι προδότες είναι αυτοί που παρέδωσαν στον βουλγαρικό φασισμό την Καβάλα, εκείνοι που παρέδωσαν την Κύπρο.

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα