Οικονόμου: Είχαμε αποφασίσει να αποχωρίσουμε αν προκαλούσε ο Ερντογάν

Ο υφ. Περιβάλλοντος μίλησε για την αντίδραση της ελληνικής αντιπροσωπίας στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος  Δημήτρης Οικονόμου, εξήγησε τους λόγους της χθεσινής αποχώρησης της ελληνικής αντιπροσωπίας από την τελετή εγκαινίων της λειτουργίας του αγωγού ΤΑΝΑΡ, μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Είχαμε αποφασίσει εκ των προτέρων ότι θα αποχωρήσει η ελληνική αντιπροσωπεία από την εκδήλωση στα Ύψαλα, εάν ξεπερνούσε τα όρια ο Ερντογάν», δήλωσε ο υφυπουργός ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι ενώ αποχωρούσε, τον ρώτησε κάποιος Τούρκος αξιωματούχος αν συμβαίνει κάτι και ο ίδιος απάντησε ότι μετά από αυτά που άκουσε, πρέπει να αποχωρήσει.

Ο υφυπουργός μάλιστα τόνισε ότι το οξύμωρο είναι το ότι ο Ταγίπ Ερντογάν υπαινίχθηκε ότι η Ελλάδα θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχή, όταν η ίδια η Τουρκία δημιουργεί τετελεσμένα στην Κύπρο εδώ και 40 χρόνια.

Αμέσως μετά την αποχώρηση ο διπλωματικός σύμβουλος του υπουργείου Ενέργειας ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών και τον πρέσβη και ο ίδιος ενημέρωσε τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι οι δύο πρώτες ώρες της εκδήλωσης κύλισαν ομαλά, χωρίς προκλήσεις, μέχρι την ώρα που ανέβηκε στο βήμα ο Ερντογάν, στο τέλος της εκδήλωσης.

Σχετικά Tags

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Δημήτρης Οικονόμου