«Οι αεροναύτες»- Έξι χρόνια μετά οι: Φελίσιτι Τζόουνς και Έντι Ρεντμέιν, επιστρέφουν και πάλι μαζί στη μεγάλη οθόνη

Έξι χρόνια μετά το συγκλονιστικό δίδυμο επιστρέφει

Το 2014 οι: Φελίσιτι Τζόουνς και Έντι Ρεντμέιν, πρωταγωνίστησαν στην αισθηματική ταινία: «Η Θεωρία των Πάντων», σε σκηνοθεσία: Τζέιμς Μαρς, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.
Το σενάριο της ταινίας το οποίο υπέγραψε η πένα των: Άντονι Μακάρτεν και Τζέιν Γουάιλντ Χόκινγκ, κέρδισε τις εντυπώσεις. Ενώ η ταινία έλαβε μέρος σε πολλά φεστιβάλ. Οι κριτικές που εισέπραξε τόσο για τη σκηνοθεσία όσο και για την ερμηνεία των ηθοποιών ήταν θετικές.

Επιμέλεια: Κατερίνα Φραγκουλάκη

Η ταινία αγαπήθηκε πολύ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα

 «Η Θεωρία των Πάντων»,να λάβει 5 υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας, Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Τζόουνς, Καλύτερου Προσαρμοσμένου Σεναρίου, Καλύτερης Φωτογραφίας και Καλύτερης Μουσικής για τον Γιόχανσον. Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Ρέντμεϊν και έλαβε επίσης 10 υποψηφιότητες για τα Βραβεία BAFTA, κερδίζοντας τρία από αυτά – Καλύτερη Βρετανική Ταινία, Καλύτερος Α’ Ρόλος για τον Ρέντμεϊν και Καλύτερο Προσαρμοσμένο Σενάριο για τον ΜακΚάρτεν.

Έξι χρόνια μετά το συγκλονιστικό δίδυμο επιστρέφει για να μας χαρίσει για ακόμα μια φορά, κινηματογραφικά, μαγικές στιγμές με τις ερμηνείες του.


Λίγα λόγια για την ταινία: «ΟΙ ΑΕΡΟΝΑΥΤΕΣ».

Λονδίνο, 1862. Οι θεατές συγκεντρώνονται εκστασιασμένοι για να παρακολουθήσουν την απογείωση ενός αερόστατου, τη στιγμή που ο μετεωρολόγος James Glaisher (Eddie Redmayne) αγχωμένος περιμένει την πιλότο Amelia Wren (Felicity Jones) να κάνει την θεαματική της είσοδο. Τόσο νέος στην επιστημονική κοινότητα και παλεύοντας για να τον πάρουν στα σοβαρά, ο Glaisher δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για τα «ακροβατικά» της Wren, την ίδια στιγμή που εκείνη γνωρίζει πως αυτού του είδους οι επιδείξεις είναι και εκείνες που μπορούν να προσελκύσουν τεράστιες χρηματοδοτήσεις. Η πτήση τους θα εξυπηρετήσει διπλό σκοπό, αφού θα σπάσει το γαλλικό ρεκόρ αιώρησης, και παράλληλα θα βοηθήσει τον Glashier να συλλέξει δεδομένα για τις αμφισβητούμενες προβλέψεις του καιρού. Όσο οι δυο τους ανεβαίνουν πιο ψηλά, τόσο ο αέρας γίνεται πιο κρύος και επικίνδυνος, αλλά κυρίως οι αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουν φαίνονται δυσκολότερες και ακροβατούν μεταξύ ζωής και θανάτου.

Σκηνοθεσία: Τομ Χάρπερ
Ηθοποιοί: Φελίσιτι Τζόουνς, Έντι Ρεντμέιν, Χιμές Πατέλ, Λιούιν Λόιντ, Φίμπι Φοξ, Τιμ Μακίνερνι, Αν Ριντ, Τομ Κόρτνεϊ