Οι …επόμενοι αποφασίζουν για ΠΑΟΚ και ΟΦΗ

Μύλος με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΠΑΟΚ και των υπολοίπων ομάδων των μικρών πρωταθλημάτων. Στο τέλος της κυβερνητικής θητείας, η διοίκηση της ΕΡΤ επιχειρεί να ολοκληρώσει συμφωνίες με ομάδες, εν όψει της επόμενης σεζόν, η επικύρωση των οποίων όμως θα πρέπει να γίνει από το διάδοχο κυβερνητικό σχήμα. Έτσι, πολλές από τις ομάδες δεν γνωρίζουν σε ποιον τηλεοπτικό φορέα θα βρίσκονται την επόμενη σεζόν.

Τα στοιχεία από την αλληλογραφία της διοίκησης με τον Άρειο Πάγο δείχνουν πως μεταξύ της ΕΡΤ ΑΕ και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει επιτευχθεί συμφωνία στις 25 Ιουνίου 2019. Συνεπώς, από το συγκεκριμένο χρονικό σημείο ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση των δέκα ημερών που έχει στη διάθεσή της η Nova προκειμένου να απαντήσει στον ΠΑΟΚ επί της πρότασης των 9,5 εκατ. ευρώ κατ’ έτος, για τρία χρόνια, που έχει αποδεχθεί από την ΕΡΤ. Το χρονικό αυτό περιθώριο λήγει την Τρίτη 9 Ιουλίου 2019. Παραμένει άγνωστο αν θα συνεργαστεί με την ΕΡΤ η ΠΑΕ ΟΦΗ και αν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα παραμείνει στον φορέα ή θα κατευθυνθεί στη Nova.

Επίσης η ΕΡΤ, όπως προκύπτει από τη συνεργασία που ξεκίνησε με τις επτά ομάδες της Super League τον Σεπτέμβριο του 2018 (Παναθηναϊκός, Άρης, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Ατρόμητος, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία), έχει αναλάβει την υποχρέωση, υπό τη μορφή κεντρικής διαχείρισης, να μεταδίδει τους αγώνες της Super League 2, ενώ υπάρχει και η υποχρέωση για τα ματς της Football League. Αν δεν υπάρξει απόφαση για την πληρωμή των ομάδων από τα ταμειακά διαθέσιμα, το όλο εγχείρημα τίθεται σε αμφιβολία, δεδομένων και των πολιτικών συνθηκών και της εκλογικής αναμέτρησης. Και φυσικά απαιτείται και επικύρωση των αποφάσεων από τη γενική συνέλευση της ΕΡΤ ΑΕ.

Σημειώνεται πάντως πως η ΝΔ δεν έχει διατυπώσει μια ξεκάθαρη άποψη για το τι θα κάνει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ΠΑΕ.