Οι κίνδυνοι για την γέφυρα της Γένοβα είχαν επισημανθεί από το 1979, λέει ο κατασκευαστής της!

O κατασκευαστής της γέφυρας της Γένοβας Ρικάρντο Μοράντι είχε επισημάνει τα προβλήματα το 1979. 12 χρόνια μετά την ανέγερσή της είχε υποστεί φθορές λόγω της μόλυνσης από το εργοστάσιο χάλυβα και από τον θαλασσινό αέρα, σύμφωνα με το RAI.

Μία γέφυρα κατέρρευσε στη Γένοβα. Στους καταλόγους της τραγωδίας καταγράφηκαν 43 ονόματα. Οι έρευνες ολοκληρώθηκαν και δεν απομένει τίποτε άλλο, από την απόδοση ευθυνών. Κάθε στιγμή που περνά, κάθε ώρα, ενισχύεται η πεποίθηση ότι οι 43 αυτοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους διότι κάποιοι «υπεύθυνοι» δεν έπραξαν το χρέος τους. Η αποκάλυψη ότι ο ίδιος ο σχεδιαστής της μοιραίας γέφυρας στη Γένοβα είχε επισημάνει από το 1979 (!!!) τους κινδύνουν που εγκυμονεί η ελλιπής συντήρησή της! Σχεδόν 39 χρόνια πριν συμβεί η μεγάλη τραγωδία…

Όπως αποκάλυψε η RAI, ο σχεδιαστής Ρικάρντο Μοράντι, είχε ζητήσει από το 1979, 12 χρόνια μετά την ανέγερσή της, τις ανάγκες συντήρησης και τα έργα που απαιτούσε η κατασκευή της να γίνουν, προκειμένου να είναι ασφαλής.

Ο Μοράντι αναφέρθηκε στις φθορές που είχε υποστεί η γέφυρα, από το 1979 κιόλας, εξαιτίας του θαλασσινού αέρα, που επιφέρει διάβρωση των υλικών και της μόλυνσης από το εργοστάσιο διαχείρισης χάλυβα, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Ο Ιταλός σχεδιαστής είχε προειδοποιήσει 39 χρόνια πριν για τους κινδύνους, λέγοντας πως «αργά ή γρήγορα, κανείς δεν ξέρει πότε, θα χρειαστούν παρεμβάσεις» για τη σταθεροποίηση και την ασφάλεια της γέφυρας. Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, κανείς από τους «υπεύθυνους» δεν «άκουσε», δεν «είδε», δεν πτοήθηκε.

Αποτέλεσμα; 43 νεκροί. Ο κατάλογος συμπληρώθηκε με τα ονόματα ενός Ρουμάνου φορτηγατζή, που κατέληξε εξαιτίας των σοβαρών κακώσεων που είχε υποστεί στο κρανίο και στον θώρακα.