Οι Τούρκοι ολοκληρώνουν το μίνι αεροπλανοφόρο τους: «Πηγή περηφάνιας στη χώρα μας και στην μπλε πατρίδα»! (Βίντεο)

γράφει ο Μαρίνος Γκασιάμης στο news.gr

Κοινή άσκηση Κύπρου Ισραήλ σε όλο το FIR Λευκωσίας…

Στην έκδοση δύο παράτυπων NAVTEX προχώρησε η Τουρκία σε Καστελόριζο και Κυπριακή ΑΟΖ, διατηρώντας την ένταση στην περιοχή.

Συγκεκριμένα με την NAVTEX 1344/19 δεσμεύει την περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο για ναυτική άσκηση στις 21 Νοεμβρίου και με την NAVTEX 1345/19 περιοχή νοτιοδυτικά της Πάφου και μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ. Μέρος της περιοχής που έχει δεσμεύσει η Άγκυρα εμπίπτει και στο τεμάχιο 6 στο οποίο έχουν συμβόλαια ενεργειακοί κολοσσοί.

Τις NAVTEX έχει εκδώσει ο σταθμός της Αττάλειας που δεν έχει καμιά δικαιοδοσία να το πράξει.

Από χθες βρίσκεται σε εξέλιξη η άσκηση «Ονήσιλος-Γεδεών 2019». Την διενεργούν η Εθνική Φρουρά της Κύπρου και οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ σε όλο το FIR Λευκωσίας και σε περιοχής της Κύπρου.

Στην άσκηση που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί στις 20 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων θα γίνει χρήση εξοπλισμού και αεροσκαφών τόσο του Ισραήλ όσο και της Εθνικής Φρουράς.

Η άσκηση γίνεται στο πλαίσιο της ετήσιας στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Χθες ο επικεφαλής της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ προχώρησε στην ανάρτηση στο twitter του βίντεο μιας συνέντευξής του στο CNN Turk στο οποίο προβάλλονται και πλάνα του μίνι αεροπλανοφόρου-ελικοπτεροφόρου Anadolu της Τουρκίας στο οποίο φαίνεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο ναυπηγείο και να έχει «πέσει» στην θάλασσα, ένδειξη πως οι εργασίες σε αυτό είναι σε εξέλιξη με γοργούς ρυθμούς.

Ο Ντεμίρ συνοδεύει την ανάρτησή του με το εξής σχόλιο: «Το Αμφίβιων Πολλαπλών Ρόλων πλοίο Ανατολού θα είναι η πηγή περηφάνιας μας στην χώρα μας και στην μπλε πατρίδα. Παράγουμε τα δικά μας εθνικά πλοία σε πολύ μικρότερο κόστος από τα σύγχρονά τους».

Σχολιάστε