Ο Βαρουφάκης κατέθεσε στη Βουλή τις ηχογραφήσεις από τα Eurogroup του 2015 – Επιστρέφω τον φάκελο ως απαράδεκτο είπε ο Τασούλας

Ο πρόεδρο της Βουλής τόνισε ότι η ευθύνη βαρύνει τον επικεφαλής του ΜέΡΑ 25

Τις ηχογραφημένες συζητήσεις που είχε στο πλαίσιο του Eurogroup το πρώτο εξάμηνο του 2015 κατέθεσε στη βουλή ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάννης Βαρουφάκης και άφησε στην «διακριτική ευχέρεια» του προέδρου του Κοινοβουλίου τον τρόπο με τον οποίο θα τις κοινοποιήσει στο σώμα.

Ο κ. Βαρουφάκης μάλιστα υποστήριξε ότι σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου, οι ηχογραφήσεις είναι νόμιμες, καθώς δεν ανάγονται στη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, αλλά έγιναν στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 είπε, ότι κάθε φορά που εγείρεται ακούγονται ψεύδη και πρόσθεσε, ότι με την σημερινή κίνησή του να καταθέσει τις ηχογραφημένες συνομιλίες «θα σας στερήσουμε το δικαίωμα να ψευδολογείτε» για το έγινε στο Eurogroup που ήθελε να εξευτελίσει την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, στον οποίο ανέθεσε το καθήκον να τις κοινοποιήσει, τόνισε ότι δεν θα αναλάβει μία ευθύνη, που δεν του αναλογεί και ότι ο κ. Βαρουφάκης πρέπει να αναλάβει το βάρος της ευθύνης της κοινοποίησης ππαράνομα ηχογραφημένων συνομιλιών, όπως τόνισε. Επέστρε δε ως απαράδεκτο, τον φάκελο στον επικεφαλής του ΜέΡΑ25.