Ο Βαρουφάκης κατέθεσε τις ηχογραφήσεις των πρακτικών του Eurogroup – Ο Τασούλας του επέστρεψε ως απαράδεκτο το στικάκι

Τις μυστικές ηχογραφήσεις από τα Eurogroup του 2015 κατέθεσε στη Βουλή ο Βαρουφάκης.

O πιο αμφιλεγόμενος υπουργός Οικονομικών που πέρασε ποτέ από τα έδρανα της Βουλής,  κατά την δευτερολογία του, σήμερα, για το ζήτημα των εργασιακών, κατέθεσε ένα φάκελο στα πρακτικά του ελληνικού Κοινοβουλίου, ο οποίος περιέχει τις απομαγνητοφωνήσεις από τις ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup του 2015!

Όπως ήταν φυσικό, αυτό προκάλεσε παγωμάρα στη Βουλή και ο Πρόεδρος του Σώματος, Κωνσταντίνος Τασούλας, παίρνοντας τον λόγο είπε: «Επιστρέφω ως απαράδεκτο τον φάκελο. Δεν θα γίνω αχθοφόρος ή βαστάζος του κ. Βαρουφάκη».

Σημειώνεται ότι μετά την κατάθεση του φακέλου, ο Γιάνης Βαρουφάκης αποχώρησε για να παραστεί όπως είπε στην κηδεία του καλύτερού του φίλου.

Καταθέτοντας τον φάκελο, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι αφήνει στη «διακριτική ευχέρεια» του προέδρου του Κοινοβουλίου τον τρόπο με τον οποίο θα τις κοινοποιήσει στο σώμα.

Επίσης, διάβασε την απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία οι ηχογραφήσεις είναι νόμιμες, καθώς δεν ανάγονται στη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, αλλά έγιναν στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 είπε ότι κάθε φορά που εγείρεται ζήτημα ακούγονται ψεύδη και πρόσθεσε ότι με την σημερινή κίνησή του να καταθέσει τις ηχογραφημένες συνομιλίες «θα σας στερήσουμε το δικαίωμα να ψευδολογείτε» για το έγινε στο Eurogroup, που ήθελε να εξευτελίσει την Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, επέκρινε τον πρωθυπουργό, γιατί, όπως είπε, δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που του έθεσε, τόσο για την ενοικίαση των εργαζομένων, όσο και για την μείωση του μέσου μισθού. Ο κ. Βαρουφάκης απευθυνόμενος και πάλι στον πρωθυπουργό τον κάλεσε να ζητήσει συγνώμη από τον κ. Τσίπρα, γιατί ενώ η ΝΔ είχε συμφωνήσει σε πλεονάσματα 4,5%, ο κ. Τσίπρας κατάφερε και τα μείωσε!

Αναμένονται εξελίξεις…