Ο γοητευτικός μουσικός κόσμος της Livertia σε μία live ηχογράφηση

Μία ανοιχτή ζωντανή ηχογράφηση, αποτέλεσε τον ιδανικό και ατμοσφαιρικό τρόπο, που η Livertia (a.k.a Ελευθερία Ναθαναήλ) διάλεξε προκειμένου να παρουσιάσει για πρώτη φορά τη μουσική της στο αθηναϊκό κοινό.

Το ραντεβού δόθηκε ένα ανοιξιάτικο βράδυ του Μαΐου στο City Studio στην Άνω Κυψέλη. Τα φώτα χαμήλωσαν, το κοινό και οι μουσικοί πήραν τις θέσεις τους:  Ο Γιώργος Λειβαδάς στα τύμπανα, ο Μιχάλης Καλαντζής στο μπάσο, ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης στην ηλεκτρική κιθάρα και φυσικά η Livertia, στο πιάνο και στο τραγούδι. Η live ηχογράφηση ξεκίνησε.

Από τις πρώτες νότες που ακούστηκαν, από τα τραγούδια της Livertia, ήταν εύκολο για το κοινό να αντιληφθεί πως η μουσική της δημιουργεί ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό από rock, jazz και κλασικούς ήχους, φέρνοντας σταδιακά στην επιφάνεια μια απολύτως άρτια και γοητευτική καλλιτεχνική εικόνα.

Κλασική πιανίστρια η ίδια, έχοντας συνθέσει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και video dance projects, παρουσιάσω τη νέα της δουλειά με στίχους, μουσική και φωνητικά, να φέρουν την υπογραφή της.

«Όλη μου τη ζωή παίζω μουσική και εκφράζομαι μέσα από αυτή. Μου γεννήθηκε έτσι η επιθυμία να μπορέσω μέσα στα 3 – 4 λεπτά που διαρκεί το κάθε τραγούδι μου να εκφραστώ και να δημιουργήσω μία νέα, δική μου δομή».

Και πράγματι τα τρία νέα τραγούδια της με αγγλόφωνο στίχο που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τη δισκογραφική εταιρεία 314 Records, – Intensive PulseToy και Wet Violets – είναι δομημένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να γνωρίσουμε τον ξεχωριστό μουσικό της κόσμο και να ανακαλύψουμε τους θησαυρούς που αυτός κρύβει.

Φωτογραφίες:  Άγγελος Λαμπρόπουλος