Ο «διπλοθεσίτης» κύριος υποδιοικητής!

πηγή: «κυριακάτικη δημοκρατία»

Τι κι αν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε υπάρξει η δέσμευση προεκλογικά ότι όσοι θα αναλάμβαναν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό θα έπρεπε να εγκαταλείψουν τις κομματικές τους θέσεις; Φαίνεται, ο κανόνας αυτός δεν ίσχυσε για όλους.

Ο λόγος για τον Νίκο Παγώνη, ο οποίος τοποθετήθηκε σε θέση υποδιοικητή στο ΕΤΕΑΕΠ εδώ και αρκετούς μήνες, διατηρώντας ταυτόχρονα μία από τις πιο ισχυρές θέσεις εντός της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή αυτή του γραμματέα Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων.

Η «διπλοθεσία», που παραβιάζει τον πρωθυπουργικό κανόνα κανείς δεν μπορεί να είναι και στο κόμμα και σε κρατική θέση, έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια εντός και εκτός του κόμματος.

Το αυτί του ίδιου πάντως δεν φαίνεται να ιδρώνει. Ίσως γιατί ο κ. Παγώνης έχει… πλάτες. Είναι από τους πρώτους που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη της ΔΗ.ΣΥ., του κόμματος που ηγήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη από τα τέλη του 2010, και το οποίο σύντομα έβαλε λουκέτο.

Τυγχάνει δε και κουμπάρος του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη. Όπως φαίνεται, συνεχίζουν να υπάρχουν στην κυβερνώσα παράταξη δύο μέτρα και δύο σταθμά, ακόμη κι όταν αυτά συγκρούονται με τις προεδρικές ή πρωθυπουργικές οδηγίες.

Σχολιάστε