Ο ΟΠΑΠ μοίρασε ανθρωπιά και ένωσε τους πολιτικούς στον αποχαιρετισμό της Παραολυμπιακής Ομάδας! (Εικόνες)

O Kamil Ziegler, Πρόεδρος του ΟΠΑΠ &Πρόεδρος των Ιπποδρομιών

Στην σημερινή επίσημη παρουσίαση της παραολυμπιακής ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ρίο, την παράσταση έκλεψαν δύο μικρά παιδιά με αναπηρία:  Ο Παναγιώτης Αραβίδης και η Μαρίνα Λαζαρίδου.

Ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης, ζήτησε από τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, να τον συνοδεύσει στην Βραζιλία. Ο Καμίλ Ζίγκλερ, όμως, αποφάσισε αντί για να πάει ο ίδιος, τα χρήματα να δοθούν για τα εισιτήρια και τη διαμονή στην Βραζιλία των δύο μικρών παιδιών, του Παναγιώτη και της Μαρίνας.

Ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης αναφερόμενος στο θέμα σχολίασε: «Ο προέδρος του ΟΠΑΠ με συγκίνησε αφάνταστα με την απόφασή του να πάρουμε δύο μικρά παιδιά μαζί μας».

Ο Καμίλ Ζίγκλερ  δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ για να ευχηθώ καλή επιτυχία στην πιο δυνατή ομάδα. Πέντε χρόνια τώρα στηρίζουμε ενεργά την Παραολυμπιακή ομάδα, ώστε οι αθλήτές μας να έχουν τη δυνατότητα να διακριθούν. Οι προσπάθειες και οι επιτυχίες σας αποτελούν έμπνευση. Μας δείχνετε πως μπορούμε να κάνουμε το αδύνατο. Ο ΟΠΑΠ στήριξε με περηφάνια τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ως εταιρία παραμένουμε πισοή στην δέσμευση μας και διεύρυνση του Παραολυμπιακού κινήματος. Οι διακρίσεις και οι επιτυχίες της Παραολυμπιακής ομάδας αποτελούν κινητήριο δύναμη για εμας. Είμαστε υπερήφανοι που σας στηρίζουμε και θα παρακολουθούμε τις προσπάθειες σας. Είμαστε μία ομάδα και η σκέψη όλων στον ΟΠΑΠ θα είναι μαζί σας».

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΓΙΑ ΕΥΧΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο ΟΠΑΠ, μέγας χορηγός της Παραολυμπιακής Ομάδας, και σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας αποχαιρέτησαν και έδωσαν τις ευχές τους στους αθλητές που πετούν για Ρίο και θα λάβουν μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής σχολίασε: «Θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους αθλητές, γιατί την τελευταία χρονική περίοδο βρισκόμαστε μπροστά σε μία εκστρατεία παραπληροφόρησης. Ιδίως για την ομάδα που φεύγει αύριο και θα συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η Παραολυμπιακή Επιτροπή δεν είχε μόνο τη συμπάθεια, είχε και την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης. Ήμασταν πλάι σ’ αυτή την προσπάθεια από την αρχή. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, υπήρχε μία σοβαρή παρένθεση ανάταξης αθλητικών χώρων, εκεί που προπονείστε. Οι χώροι ήταν ανεπαρκείς έως επικίνδυνοι και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ. Φουντουλάκη για την συνεισφορά του σε ιδέες και παρεμβάσεις. Μεσούντος του θέρους βρεθήκαμε μπροστά στην άνοιξη του αθλητισμού. Και λέω σε όλους εσάς ότι δεν είναι Αλκυονίδες μέρες. Είναι πραγματική άνοιξη την οποία πετύχαμε με την βοήθειά σας, τη βοήθεια των γονιών σας, το κράτος και τους χορηγούς σας. Αυτή την άνοιξη θα την κρατήσετε στις καρδιές σας και σας ευχόμαστε καλό ταξίδι και καλή επιτυχία».

Ο Α αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης επεσήμανε: «Θα ήθελα να εκφράσω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές, αθλητές και τους γονείς. Ταυτόχρονα θα ήθελα να απευθυνθώ στην ελληνική Πολιτεία ότι έχει πολλά ακόμη να κάνει, για να υπάρχει μία ισότιμη ένταξη. Υπάρχουν διακρίσεις καλές και κακές. Πρέπει να υπάρχουν θετικές διακρίσεις στα Άτομα με Αναπηρία για να ενταχθούν στην κοινωνία. Εύχομαι καλή επιτυχία όλους τους αθλητές».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Σκεφτόμουν καθώς σας έβλεπα σήμερα που είστε έτοιμοι να αναχωρήσετε για το Ρίο το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, όπου λέει: «Πάντα περνάς την φωτιά για να φτιάξεις τη λάμψη». Εσείς έχετε περάσει τη φωτιά και το καμίνι της προσωπικής σας αντιξοότητας. Τις περάσατε με αυταπάρνηση και σεβασμό και μέσα από την αντιξοότητα καταφέρατε να δείξετε ότι η ανθρώπινη θέληση μπορεί να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια. Η συμμετοχή σας είναι μία νίκη κι ένας λόγος να είμαστε εθνικά υπερήφανοι. Καλή επιτυχία, να είστε καλά και οι ευχές μιας χώρας σας συνοδεύουν.»

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά δήλωσε: «Το μήνυμα όλων των αθλητών και αθλητριών είναι ότι οι Ελληνίδες και οι Ελληνες μπορούν να πετύχουν το αδύνατο. Γράψατε ιστορία με τη συμμετοχή σας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Συγχαρητήρια στις οικογένεια των αθλητών και ειδικά στην περηφάνια που μπορεί να νιώθει μία μάνα και σε όλους τους παράγοντες που έκαναν την παραολυμπιακή μας ομάδα τόσο μεγάλη. Θα είμαστε κοντά σας, όχι μόνο στους Αγώνες, αλλά και στην καθημερινότητά σας.».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας είπε: «Θα ήθελα να σας ευχηθούμε σ’ όλους και σ’ όλες καλή δύναμη, στον αγώνα σας στο Ρίο. Να επισημάνουμε ακόμα μία φορά ανεξάρτητα από τα μετάλλια, τις διακρίσεις και την τελική σας κατάταξη ότι αξίζετε συγχαρητήρια. Είστε ήδη νικητές, μας δίνετε δύναμη. Ξεπερνάτε καθημερινά δυσκολίες. Όταν κλείνουν τα φώτα και οι κάμερες δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτά τα παιδιά, αυτούς τους αγωνιστές της ζωής. Όχι μόνο με τη θέληση μας, αλλά και με έργα. Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία στον αγώνα σας».

Ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε: «Είναι σημαντικό να ανοίξουμε εκτός από τον δρόμο για το Ρίο, τον δρόμο για την Αθήνα και την περιφέρεια. Να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ατομα με Αναπηρία στην καθημερινότητα τους. Να κάνουμε αυτή την προσπάθεια»

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος δήλωσε: «Θα πρέπει να δηλώσουμε σαν πολίτες και όχι σαν πολιτικοί, στις οικογένειες σας στον δύσκολο αγώνα που κάνουν για να σας στηρίξουν. Καθώς λίγοι μπορεί να καταλάβουν έναν αθλητή που κάνει τις προσπάθειές του. Να ευχαριστήσουμε την πολιτική ηγεσία και τους χορηγούς. Οποια προσπάθεια κάνετε, είναι αυστηρά δική σας επιτυχία να μην την καπηλευτεί κανείς. Πρέπει να φτιάξουμε ένα Ολυμπιακών προδιαγραφών γήπεδο για ΑμεΑ, για να εχετε τις εγκαταστάσεις που σας αξίζουν»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης είπε: «Στις τελετές έχω μία έμφυτη αντιπάθεια, γιατί γιορτάζουμε τα μετάλλια και οι προσπάθειες για να φτάσεις εκεί μας διαφεύγει. Εύχομαι τα μετάλλια να πολλαπλασιαστούν και να δούμε τη γύμνια του κράτους και ανυπαρξία στήριξης. Λέχθηκαν πράγματα που αισθάνθηκα ντροπή. Εύχομαι στον κάθε αθλητή να κατακτήσει ένα μετάλλιο».

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε: «Τη δεκαετία του 70 έπρεπε να συγκρουστούμε με την λογική της περιθωριοποίησης των Ατόμων με Αναπηρία. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε το ίδιο το πρόσωπο με Αναπηρία, το οποίο πήρε πάνω του την υπόθεση, να διεκδικήσει μία θέση στην αξιοπρέπεια αυτή της χώρας. Τα τελευταία 40 χρόνια, έγιναν σημαντικές προσπάθειες, που μετάλλαξαν την αντίληψη της κοινωνίας για τα άτομα με Αναπηρία. Σε μια εποχή που η μελαγχολία και η παραίτηση απειλή χιλιάδες ανθρώπους. Η σημερινή παρουσία είναι ένας ιδιαίτερος συμβολισμός σε μηνύματα κατά της παραίτησης. Ολοι μαζί να συνεργαστούμε να καταβάλουμε τα εμπόδια της καθημερινότητας. Να σας ευχηθώ καλό ταξίδι και είμαι βέβαιος ότι θα κάνετε το καλύτερο».

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Γιάννης Βαρδακαστάνης είπε: «Με ιδιαίτερη συγκίνηση σας μεταφέρω το μήνυμα και τις ευχές όλων των Ελλήνων με αναπηρία. Σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα της χώρας είναι μαζί σας. Να απολαύσετε ανθρώπινα αυτή την εξαιρετική συμμετοχή. Μέσα από τη συμμετοχή σας εκπροσωπείτε λαμπρά τη χώρα στο Ρίο. Καλό ταξίδι, δώστε τη μάχη, δυνατά, γερά. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία».