Ο πρωθυπουργός αφού αποδόμησε την Πρόεδρο, την επισκέπτεται. Γιατί;

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην Θεσσαλονίκη αποδόμησε πλήρως την πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου, παρά το ότι αποτελούσε προσωπική του επιλογή. Είναι ίσως η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση όπου πρωθυπουργός συμπεριφέρθηκε με τέτοια απαξίωση στον κορυφαίο θεσμό του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Επειδή δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός απαξιώνει τον θεσμό του Προέδρου, η μόνη εξήγηση είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εμπιστεύεται τις ικανότητες της κυρίας Σακελλαρόπουλου ώστε να προεδρεύσει σε ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Μεσολάβησε μάλιστα και η αδιανόητη πρόκληση του CNN, το οποίο βάφτισε την επίσκεψη της Προέδρου στο Καστελόριζο ως «προκλητική« απέναντι στην Τουρκία, βαφτίζοντας το Καστελόριζο ως αμφισβητούμενο έδαφος! Πρόκληση η οποία μέχρι αυτή τη στιγμή έχει μείνει αναπάντητο από την πρόεδρο όσο και από τον πρωθυπουργό.

Ο λόγος λοιπόν της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ηρώδου Αττικού, είναι ακατανόητος. Τι ακριβώς πάει να κάνει; Να δώσει κουράγιο στην πρόεδρο που ο ίδιος απαξίωσε; Να της κάνει ιδιαίτερα ώστε στο μέλλον να μπορεί να αναλάβει τις θεσμικές ευθύνες που της αναλογούν; Αναμένουμε να δούμε τις δηλώσεις για να καταλάβουμε κι εμείς.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Σχολιάστε