Ο πρωθυπουργός twittάρει για τον κορωνοϊό: «Επιδεικνύουμε ατομική ευθύνη και μένουμε σπίτι»! (Βίντεο)

Έκκληση προς τους πολίτες για ατομική ευθύνη κάνει με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας να παραμείνουμε πιστοί στην αυστηρή τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

«Επιδεικνύουμε ατομική ευθύνη και ακολουθούμε αυστηρά τις οδηγίες. Δεν συνωστιζόμαστε. Δεν μετακινούμαστε. Κρατάμε αποστάσεις. Μένουμε στο σπίτι!», αναφέρει στο tweet του ο πρωθυπουργός, στο οποίο έχει συμπεριλάβει και ένα νέο βίντεο για τον κορωνοϊό.

Το εν λόγω βίντεο αναφέρει:

«Για να προστατέψουμε την κοινωνία και τις ευπαθείς ομάδες επιβάλλεται να μείνουμε στο σπίτι και να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές μας. Σε ποια μόνο σημεία πηγαίνουμε; Στη δουλειά, στο γιατρό, στο φαρμακείο, σε καταστήματα με τρόφιμα, στο ταχυδρομείο, στην τράπεζα, για προμήθεια καυσίμων ή για να βοηθήσουμε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Η άσκηση σε ανοιχτό χώρο επιτρέπεται αλλά: Μόνο ανά δύο άτομα. Η βόλτα με το σκύλο επίσης επιτρέπεται.

Πάντα θυμόμαστε: Πάντα κρατάμε απότιση τουλάχιστον 1.5 μέτρου από όλους! Δεν επιτρέπονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων αλλά ούτε η οργάνωση ιδιωτικής συγκέντρωσης στο σπίτι. Όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να οργανώσουν τηλεργασία για όλες τις δραστηριότητες όπου είναι δυνατόν δίχως εξαίρεση. όταν αυτό δεν είναι δυνατόν οι αποστάσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους πρέπει να τηρούνται ευλαβικά. Δείχνουμε ατομική ευθύνη. Μένουμε σπίτι».

Σχολιάστε