Πάρτι, ναρκωτικά, βία και αρρώστιες στο Ρίο: Η πόλη των 12.000 ιερόδουλων! (Εικόνες)

Στους τηλεοπτικούς δέκτες δισεκατομμυρίων θεατών σε όλο τον πλανήτη φτάνει η εικόνα του Ρίο της «λάμψης και γοητείας», όμως όταν πέφτει το σκοτάδι, την θέση τους παίρνει η πορνεία, η βία και το έγκλημα.

Μόλις λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από τους χώρους όπου αθλητές του μεγέθους του Μάικλ Φελπς, του Μο φάρα, του Γουσέιν Μπόλτ, γράφουν ιστορία, νεαρά πανέμορφα κορίτσια πουλάνε το κορμί τους στην πόλη των 12.000 εκδιδόμενων κοριτσιών.

Στα σοκάκια της κακόφημης Vila Mimosa – ή αλλιώς πόλης της αγάπης – ιερόδουλες πουλάνε το κορμί τους για 10 με 20 ευρώ.

Η Vila Mimosa, η μεγαλύτερη «πιάτσα» ιερόδουλων του Ρίο, φιλοξενεί 3.000 εκδιδόμενες οι οποίες έχουν στέκια τα πάνω από 70 μπαρ που λειτουργούν στην περιοχή εδώ και έναν περίπου αιώνα.

Σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο που κυκλοφορεί στα αγγλικά, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων το σε ξ κοστίζει 15 ευρώ, από 25 πριν, ενώ το τρίο κοστολογείται στα 10 ευρω το μισάωρο για κάθε κορίτσι ή 20 ευρώ την ώρα για κάθε κορίτσι που συμμετέχει αντίστοιχα.

Ιερόδουλες στην Copacabana χρησιμοποιούν το Facebook και το Tinder για να προσελκύσουν πελάτες.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πιστεύεται ότι κόστισαν περί τα 8 δισ. ευρώ, ενώ εξαιτίας της φτώχειας η πορ νεία και η παιδική εκμετάλλευση έχουν εκτοξευτεί.

Στην πόλη κυριαρχεί η βία και το έγκλημα με πάνω από 2.000 δολοφονίες μόνο για τους πρώτους μήνες του 2016.