Παπαγγελόπουλος: «Προσπαθεί με βρωμερά ψέματα να σωθεί η Ράικου»

Απάντηση στα όσα κατήγγειλε η τέως Εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Ράικου, έδωσε ο τέως αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος παιρνόντας στην αντεπίθεση είπε για τέως Εισαγγελέα: «Αυτοπαγιδευμένη στο βούρκο των ευθυνών και των ψεμάτων της η κα Ράϊκου προσπαθεί με νέα βρωμερά ψέματα να σωθεί.
Το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται και να βουλιάζει πιο βαθιά στο βούρκο της.
Μόλις ολοκληρώσει τη μυθιστορηματική, παραληρηματική, ρυπαρή και δυσώδη κατάθεσή της θα τοποθετηθώ συνολικά και θα ενεργήσω όπως της αξίζει».

Η Ελένη Ράικου στην σημερινή της κατάθεση στην προανακιτική αναφέρθηκε σε αφόρητες πιέσεις του κ. Παπαγγελόπουλου προς αυτή, προκειμένου να στείλει στη Βουλή τη δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα χωρίς στοιχεία.

«Τα πειθαρχικά αποσκοπούσαν να κάμψουν το δικαστικό μου φρόνημα για να με διώξουν από το Σώμα. Επί 2,5 χρόνια έδινα συνεχώς εξηγήσεις και καταθέσεις στον Άρειο Πάγο», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Θυμήθηκα την Τσατάνη που της είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό. Αισθάνθηκα διωκόμενη και θεσμικά απροστάτευτη. Αισθάνθηκα ότι εκτελείτο συμβόλαιο θανάτου σε βάρος μου».

Δείτε επίσης: Θεοδωρικάκος: «Ο εκλογικός νόμος δεν δημιουργεί πρόβλημα στο πρώτο κόμμα»

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι μετά από αυτή της την άρνηση άρχισε κύκλος δημοσιευμάτων εναντίον της αλλά και σειρά πειθαρχικών τα οποία όμως όλα αρχειοθετηθήκαν.

Μήνυση από το Documento σε Ράικου

Στο μεταξύ σε μήνυση κατά της τέως προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς προχωρά το Documento, μετά τα όσα κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis.

Η Ελένη Ράικου υποστήριξε πως η εφημερίδα υλοποίησε συμβόλαιο θανάτου εναντίον της, γιατί δεν συνεργάστηκε με τον Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με το Documento: «Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς προσέτρεξε σε βοήθεια στη ΝΔ, κυρίως για να αποκρύψει δικές της ευθύνες στην υπόθεση Novartis. Χρήματα από τη φαρμακευτική έμπαιναν στο λογαριασμό της. Για τα ποσά που έμπαιναν σε λογαριασμούς γιατρών από τη Novartis, οι μάρτυρες έχουν καταθέσει πως αποτελούσαν χρηματισμούς μέσω εικονικών μελετών. Ακόμη όμως και έτσι να μην ήταν, δηλαδή ακόμη και αν ήταν νόμιμες αμοιβές, η Εισαγγελέας Ράικου έπρεπε να αυτοεξαιρεθεί από μια εταιρεία που ήταν οικογενειακός χρηματοδότης. Τα υπόλοιπα στο δικαστήριο»