Παππάς: Μετά από 30 χρόνια πλησιάζουμε στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών

Πλησιάζει η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Ενώ το ΕΣΡ συνεδριάζει αυτές τις μέρες για να καταλήξει στη λίστα των τηλεοπτικών σταθμών που θα είναι προσωρινές υπέρθεματιστές, ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Real FM και το Νίκο Χατζηνικολάου, επιβεβαίωσε πως ολοκληρώνεται η διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών  αδειών

« Υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις, αλλά βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο πριν κλείσει ένας τριακονταετής κύκλος ασυδοσίας στο τηλεοπτικό τοπίο. Ο νόμος προβλέπει ότι θα υπάρξουν και θεματικές άδειες», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. 

Το επόμενο βήμα στα ηλεκτρονικά media είναι η χορήγηση από το ΕΣΡ των ραδιοφωνικών αδειών, ξεκινώντας από την ανάπτυξη του δικτύου “Θα υπάρξουν και περίπου 20 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας. Η μετάβαση θα είναι σταδιακή, γι’ αυτό κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί. Η χωρητικότητα πολλαπλασιάζεται, καθώς πλέον θα χωρούν 1.300 σταθμοί» σημείωσε ο Ν. Παππάς. Τέλος «την Τετάρτη θα έχουμε νέα για τα μέτρα στήριξης του Τύπου. Θα πραγματοποιηθεί κυβερνητική σύσκεψη και στη συνέχεια θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις».

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα