“Παράταση” για τον ΠΑΟΚ

Συνεχίζεται η αγωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα  και την προοπτική συμφωνίας με την ΕΡΤ των ομάδων του ΠΑΟΚ και του ΟΦΗ και εκείνων της Super League 2.

Υπάρχει μια απόφαση σε πολιτικό επίπεδο, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Από την ανακοίνωση που εστάλη στα ΜΜΕ δεν υπάρχει καμία αναφορά σε συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης της ΕΡΤ ή του διοικητικού της συμβουλίου, ώστε να γίνει το επόμενο βήμα και να υπογραφούν οι συμβάσεις. Επίσης, αν γίνουν αυτά τα βήματα είναι απαραίτητη και η έγκριση του προυπολογισμού της ΕΡΤ από την επόμενη κυβέρνηση, ώστε να δοθούν τα χρήματα και να υπογραφούν οι συμβάσεις με τις ομάδες.

 

Αν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, αναμένεται να υπάρξουν- κατά τα φαινόμενα- παραιτήσεις και αλλαγές στο ΔΣ της ΕΡΤ. Η επόμενη κυβέρνηση είναι αυτή που θα πει το “ναι” ή το όχι στις ομάδες.

Αν οι κάλπες δεν δώσουν αυτό το αποτέλεσμα και αρχίσουν οι διερευνητικές συζητήσεις το θέμα αυτό  των τηλεοπτικών δικαιώματων θα παραμείνει ανοικτό, με το ΔΣ της ΕΡΤ να συνεχίζει χωρίς αλλαγές στα πρόσωπα.