Παρέμβαση της εισαγγελέως για απειλητικά μηνύματα που λένε πώς δέχονται βουλευτές για την συμφωνία των Πρεσπών

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου με αφορμή αναρτήσεις ιστοσελίδων, σύμφωνα με τις οποίες, βουλευτές των ΑΝΕΛ αλλά και ανεξάρτητοι δέχονται απειλητικά μηνύματα για να μην δώσουν την ψήφο τους στην συμφωνία των Πρεσπών.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητεί στο πλαίσιο της έρευνας, που θα διενεργήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών, να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων.

Στέλεχος της μεγαλύτερης νομαρχιακής οργάνωσης της ΝΔ φέρεται να ζητεί από τους παραλήπτες  μηνύματος που αποστέλλεται να απειλούν τους βουλευτές ώστε να μην στηρίξουν την συμφωνία, ενώ παραθέτει τα ονόματα και τα τηλέφωνα των βουλευτών που φέρονται ότι θα  ψηφίσουν θετικά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το επίμαχο μήνυμα αναφέρει: «Στέλνουμε μήνυμα ή παίρνουμε τηλέφωνο σε αυτούς που φαίνονται πρόθυμοι να στηρίξουν την κυβέρνηση που θα προδώσει την Μακεδονία μας. Τους λέμε ότι αυτό δεν θα ξεχαστεί. Να μην τολμήσουν να προδώσουν την Μακεδονία». Άλλη ιστιοσελίδα υποστηρίζει πως βουλευτές έχουν δεχτεί μηνύματα μερικά  από τα οποία αναφέρουν: «Θα βρεις το κεφάλι σου σε χαντάκι», «Θα σε σκοτώσουμε», «Μην το τολμήσεις θα μαρτυρήσεις».
 

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα