Παρίσι: Η πιο υγιεινή πόλη στον κόσμο – Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα

Έρευνα ανέδειξε τις 100 πιο υγιεινές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Ποια θέση καταλαμβάνει η Αθήνα και άλλες ελληνικές πόλεις;

H «Πόλη του Φωτός» κατακτά τον τίτλο της πιο υγιεινής πόλης στον κόσμο με την Αθήνα να καταλαμβάνει την 50ή θέση.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», οι ερευνητές του ιστότοπου «travelspupermarket.com» έλαβαν υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες για να συντάξουν τη λίστα με τις 100 πιο υγιεινές πόλεις στον κόσμο: τον αριθμό πάρκων, γυμναστηρίων, spa, yoga και pilates studio, των εστιατορίων για χορτοφάγους και καταστημάτων με βιολογικά προϊόντα, τις ώρες ηλιοφάνειας και το κόστος διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία.Στη συνέχεια προχώρησαν στην κατάρτιση λίστας με τις 100 πιο υγιεινές πόλεις παγκοσμίως.

Εκτός από την Αθήνα, το Ηράκλειο και η Ρόδος κατατάσσονται στη λίστα με τις πιο υγιεινές πόλεις του πλανήτη. 

Η «Πόλη του Φωτός» και του έρωτα βαθμολογείται με 61,9 στα 100 καθώς διαθέτει πάνω από 894 σπα, 1.305 εστιατόρια για χορτοφάγους και 150 καταστήματα τα βιολογικά προϊόντα.

Στη δεύτερη θέση έρχεται το Τσιανγκ Μάι στην Ταΐλάνδη, με σκορ 59,6, ενώ ακολουθεί η Βαρκελώνη. 

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Πατάγια στην Ταΐλάνδη, το Βανκβούκερ, το Μαιάμα, το Σαν Φρανσίσκο, η Λισαβόνα, το Ντενπασάρ (Ινδονησία) και το Μπουένος Άιρες.

Για τη χώρα μας, το Ηράκλειο με 16,12 βαθμούς κατατάσσεται στην 38η θέση, η Ρόδος στην 45η και η Αθήνα στην 50η, πολύ πίσω από την Κωνσταντινούπολη που φιγουράρει στην 21 θέση αλλά μπροστά από το Λονδίνο (67η θέση). 

Στις τρεις τελευταίες θέσεις της λίστας βρίσκονται το Αρτβίν της Τουρκίας, το Μαρακές και το Σιάμ Ρεάπ της Καμπότζης: και οι τρεις πόλεις δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε έναν βαθμό.

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα