ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΜΕ ΜΑΤ, ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ “ΛΟΥΖΕΤΑΙ” ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ

Τα ΜΑΤ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε εποχή μνημονιακών υποχρεώσεων. Η κυβέρνηση “λούζεται” αυτά που ως αντιπολίτευση υποστήριζε και πληρώνει βαρύ πολιτικό τίμημα για το σύνθημα του παρελθόντος (της), “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη”.

Τρεις διαδηλωτές που μετείχαν στις διαδηλώσεις κατά των πλειστηριασμών τραυματίστηκαν στα απίστευτα επεισόδια στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όπου οι  αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών, μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου!

Ανάμεσα στους τραυματίες ήταν και ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων καθώς η χρήση χημικών έγινε σε κλειστό χώρο, στην Αίθουσα 7.

Στο Σισμανόγλειο μεταφέρθηκε επίσης και ο επικεφαλής του κινήματος «Δεν πληρώνω» Λεωνίδας Παπαδόπουλος με τραύματα στο κεφάλι και στα χέρια από τους αστυνομικούς.

Μεταξύ αυτών που βρέθηκαν στο χώρο ήταν και ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης αλλά και μέλη του ΠΑΜΕ που είχαν αρχικά συγκεντρωθεί έξω από το χώρο του Ειρηνοδικείου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου σήμερα ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν 29 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων δέκα αφορούσαν σε πρώτη κατοικία και μάλιστα αξίας κάτω των 300.000 ευρώ.

ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εξάλλου, επεισόδια μεταξύ MΑΤ και μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης σημειώθηκαν το μεσημέρι έξω από τα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, επί της Αριστοτέλους.

Όπως μετέδωσε το voria.gr, διαδηλωτές ζήτησαν αρχικά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων και στη συνέχεια άρχισαν να σπρώχνουν τους άνδρες των ΜΑΤ, προσπαθώντας να εισέλθουν στο κτήριο.

Οι αστυνομικοί απάντησαν απωθώντας τους με τις ασπίδες και σημειώθηκε συμπλοκή με σωματική βία μεταξύ των δύο πλευρών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα. Τελικά, οι διαδηλωτές αποχώρησαν χωρίς να μπουν στο κτήριο και κινήθηκαν προς την Τσιμισκή.

Νέα ένταση σημειώθηκε όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στο γραφείο της συμβολαιογράφου Ιωάννας Μπιλίση-Χρουσαλά και τα ΜΑΤ επίσης τους απώθησαν.

 

ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ…

Δεκαπέντε σπίτια που ανήκουν στην κατηγορία της πρώτης κατοικίας ήταν μεταξύ αυτών που βγήκαν σήμερα σε πλειστηριασμό ηλεκτρονικό και μη, στην Αττική.

Μέσα σε αυτά έκτος από πολυτελείς κατοικίες βγήκαν σε πλειστηριασμό και μικρότερα διαμερίσματα σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά όπως η Νίκαια και το Μοσχάτο.  Μάλιστα στην περίπτωση του Μοσχάτου η οφειλή δεν ξεπερνούσε τις 30.000.

Πραγματοποιήθηκαν 20 από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς εκ των οποίων υπήρξε πλειοδότης για 12 ακίνητα.

 

Ο ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ

Μέτρα για την προστασία των λαϊκών νοικοκυριών από τους πλειστηριασμούς ζητεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Νίκος Φίλης, όπως δήλωσε στον realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Σήμερα, ξεκινούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων μεγάλης αξίας στρατηγικών κακοπληρωτών, αλλά χρειάζεται να πάρουμε νομικά μέτρα –νομοθετικές προϋποθέσεις που χρειάζονται – ώστε να μην πάρει η μπάλα τον κόσμο της λαϊκής κατοικίας. Χρειάζεται μια δέσμη μέτρων. Πρώτον, επέκταση της προστασίας των ακινήτων μέχρι 140.000 ευρώ αντικειμενική αξία, που σήμερα τελειώνει στις 31/12 του τρέχοντος έτους. Αυτά τα δίνουν σε funds και φτιάχνονται ελκυστικά πακέτα για funds ακόμη και με δάνεια ενήμερα. Αυτό είναι λάθος.

Δεύτερον, λέει η κυβέρνηση ότι υπάρχει μια συμφωνία κυρίων με τις τράπεζες να μην βγουν σε πλειστηριασμό τα ακίνητα . Αυτό πρέπει να νομοθετηθεί. Διότι δεν υπάρχουν κύριοι όταν έχουμε συμφέροντα μπροστά μας. Τρίτον, είναι το θέμα της εμπορικής και της αντικειμενικής αξίας. Τα ακίνητα βγαίνουν σε πλειστηριασμό με τις εμπορικές αξίες. Ποιος μηχανισμός τις καθορίζει αυτές;” τόνισε ο Ν. Φίλης.

Παράλληλα, διερωτήθηκε “γιατί να μην μπορεί να έχει δικαίωμα προτίμησης ο δανειολήπτης στο τέλος του πλειστηριασμού; Μου βγάζεις το σπίτι στον πλειστηριασμό; Θέλω το σπίτι να το πάρω εγώ. Γιατί ο αδελφός μου και ο ξάδελφός μου, μού δίνουν χρήματα να το πάρω, να τελειώνω, σε μια τιμή. Αυτά τα θέματα είναι σοβαρά και είναι μπροστά μας” είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

“Νομίζω ότι η πραγματικότητα θα αναγκάσει και την κυβέρνηση, που προφανώς έχει αντιδράσεις από τους δανειστές, οι οποίοι είναι με τις τράπεζες, να πάρει κάποια μέτρα. Πάντως δεν μπορούμε όλα να τα αφήσουμε στο μιλητό, σε συμφωνία κυρίων”, πρόσθεσε ο Ν. Φίλης.

 

 

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα