Πρωτομηνιά με φόρους – φωτιά και νέες μειώσεις μισθών

 

 

Η χαλάρωση των Capital controls , η αλλαγή από την κυβέρνηση του νόμου για τις offshore, η απόφαση της ΔΕΗ για φθηνότερο ρεύμα στους συνεπείς καταναλωτές, η φορολογία, καθώς και το θέμα του ΕΚΑΣ αποτελούν τα βασικά θέματα στις πρώτες σελίδες των σημερινών πρωινών και απογευματινών εφημερίδων του Αθηναϊκού Τύπου. Άλλα θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι η πρόοδος των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση, τα λουκέτα σε  Athens Ledra και Pyrsos Security , η πώληση των κόκκινων δανείων των εταιρειών –ζόμπι, οι αντιδράσεις στην Παιδεία και οι προτάσεις της Επιτροπής για ΑΕΙ-ΤΕΙ,  οι ευχαριστίες Πούτιν προς τους Έλληνες, η πιλοτική εφαρμογή του εισοδήματος  αλληλεγγύης για 40.000 νοικοκυριά καθώς και οι συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις σε Γαλλία  και Βέλγιο.

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : Απάτη με το ΕΚΑΣ! – Η προσωπική δέσμευση του Αλ. Τσίπρα μετατρέπεται πλέον σε εφιάλτη για 150.000 χαμηλοσυνταξιούχους – Αντί για επιστροφή των αναδρομικών το υπ. Εργασίας συμφωνεί με τους δανειστές να διπλασιαστεί τελικά ο αριθμός όσων θα χάσουν (από τον άλλο μήνα) το βοήθημα – Και άλλες ακραίες λύσεις στο τραπέζι.

ΕΘΝΟΣ :  Χαλαρώνουν τα capital controls –  Το σχέδιο που μελετούν κυβέρνηση – τράπεζες – Προτείνεται αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου αναλήψεων στα 550€. Συζητείται η καθιέρωση 15ημερου ορίου. Καταργούνται οι περιορισμοί για «φρέσκο χρήμα» – Αυξάνονται τα όρια για τις συναλλαγές επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ : «Είμαι βασιλεύς τελεία και παύλα» – …Έσκασε η  βόμβα στη συνέντευξη του Κωνσταντίνου στο ΣΚΑΪ – Οι μεγάλες δυνάμεις συμφώνησαν: Βασιλιάς στην Ελλάδα με δημοψήφισμα!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ : Έξτρα φόρους σε μητέρες ανηλίκων – Αποκλειστικό – Νέο κρυφό χαράτσι από την κυβέρνηση – Αναλυτικοί πίνακες με τις επιβαρύνσεις για εργαζόμενες σε ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα και συνταξιούχους.

Ledra: Λουκέτο στο   Athens Ledra – Στο δρόμο 150 εργαζόμενοι – Πλήγμα για τον τουρισμό

ΕΣΤΙΑ : Κράτος έρμαιο στην αναρχία – Διακόπτονται οι συγκοινωνίες στο κέντρο ων Αθηνών.

Η ΑΥΓΗ :  Φθηνότερο ρεύμα για τους συνεπείς – -15% στην τιμή της κιλοβατώρας πιθανότατα από 1η Ιουλίου – Η απόφαση που εγκρίνει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ καλύπτει και τους 450.000 καταναλωτές που έχουν διακανονίσει τα χρέη τους.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ :  Offshore έξω, υποκρισία μέσα – Νέα διάταξη από την κυβέρνηση με καθολική απαγόρευση – Οι πολιτικοί εξακολουθούν να μπορούν να κρύβονται πίσω από παρένθετες εταιρείες και αχυρανθρώπους.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  :  Αναδίπλωση μετά το αυτογκόλ – Νέα ρύθμιση από την κυβέρνηση για τις offshore πολιτικών, αλλά η «άφεση αμαρτιών» παραμένει.

Ο ΛΟΓΟΣ : Ήγγικεν η ώρα – Καλό μήνα με αυξήσεις σε βασικά ήδη και υπηρεσίες.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : «Προάγγελος των νέων ανατροπών στα εργασιακά» -Όροι γαλέρας  σε επιχειρησιακές συμβάσεις- Εργοδοσία και Ενώσεις Προσώπων, με τις ευλογίες του κράτους, είτε υλοποιούν με τον πιο ακραίο τρόπο τη υφιστάμενη αντεργατική νομοθεσία είτε την ξεπερνούν κιόλας.

ΤΑ ΝΕΑ  :  Υπεράκτιο ναυάγιο –  Σε σκηνοθετημένη υποχώρηση η κυβέρνηση καταργεί με τροπολογία τη σκανδαλώδη ρύθμιση για τις offshore βουλευτών και υπουργών. Οι αντιδράσεις εντός ΣΥΡΙΖΑ και ο φόβος διαρροών από την κυβερνητική πλειοψηφία.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ : «Μάχη για το ρεύμα»- Εντείνεται ο ανταγωνισμός για τα μερίδια της αγοράς στην ενέργεια-Έκπτωση 15% στην τιμή του ηλεκτρικού από τη ΔΕΗ για 5,5 εκατ. πελάτες.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ : «Με το βλέμμα στην ΕΚΤ» -Αύριο κρίνεται το waiver-Το Μαξίμου θέλει να στείλει θετικό μήνυμα ψηφίζοντας τις ουρές- Κομισιόν: Δεν υπάρχουν στοιχεία σύγκρουσης για τη αξιολόγηση.