Πρώτη μέρα στο σχολείο για την πριγκίπισσα Σάρλοτ

Η πριγκίπισσα Σάρλοτ, η 4χρονη κόρη του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, πήγε σήμερα 5 Αυγούστου σχολείο για πρώτη φορά και το ίντερνετ την λάτρεψε!

Στο εξής η πριγκίπισσα Σάρλοτ θα πηγαίνει μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό της, πρίγκιπα Τζορτζ, στο Thoma’s Battersea στο νοτιοδυτικό Λονδίνο.

Η Σάρλοτ, δισέγγονη της βασίλισσας Ελισάβετ, είναι τέταρτη στη σειρά διαδοχής στο βρετανικό θρόνο, ενώ ο μεγάλος της αδελφός Τζορτζ, 6 ετών, που είναι τρίτος στη σειρά διαδοχής, πηγαίνει στο σχολείο από το 2017.

Με την απόφασή τους ο Τζορτζ να γίνει μαθητής από τόσο μικρή ηλικία, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ έσπασαν τη βασιλική παράδοση που ήθελε τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να αρχίζουν το σχολείο αρκετά μεγαλύτερα και ανάλογα με το φύλο τους, να φοιτούν σε σχολεία του ίδιου μόνο φύλου.

Εξάλλου ο Τζορτζ είχε πάει σε τοπικό βρεφονηπιακό σταθμό, στο Νόρφολκ, όπου τότε κατοικούσαν οι Κέμπριτζ, κάτι το οποίο ήταν επίσης αρκετά ασυνήθιστο για τον οίκο των Ουίνδσορ.

Σήμερα, για την πρώτη ημέρα της Σάρλοτ στο σχολείο, οι γονείς τους συνόδεψαν τα παιδιά τους στο Thoma’s Battersea.

Η πριγκίπισσα Σάρλοτ θα είναι σε μια τάξη με περίπου 21 μαθητές και στα μαθήματα που θα παρακολουθήσει περιλαμβάνονται από Γαλλικά και Μανδαρινικά μέχρι τέχνες και μπαλέτο. Στο πρόγραμμα είναι επίσης πολλά αθλήματα, με τις επιλογές να κυμαίνονται από γιόγκα μέχρι γκολφ.

Το τρίτο παιδί του δούκα και της δούκισσας του Κέμπριτζ, ο πρίγκιπας Λούι, γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια τον Απρίλιο.

Στο Thoma’s Battersea φοιτούν 560 αγόρια και κορίτσια, ηλικίας από 4 έως 13 ετών. Τα ετήσια δίδακτρα για τα παιδιά των τεσσάρων ετών κυμαίνονται στις 19.000 στερλίνες (21.200 ευρώ /24.000 δολάρια).

Πριν από δύο χρόνια, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα επανεξέταζε τους κανονισμούς ασφαλείας του σχολείου, μετά τη σύλληψη 40χρονης γυναίκας ως ύποπτης για απόπειρα εισβολής στο σχολείο, λίγο αφότου ο Τζορτζ είχε αρχίσει να πηγαίνει στο Thoma’s Battersea.