«Πόλεμος» Μπακογιάννη–Σαμαρά για Πρέσπες, Ελληνοτουρκικά και μεταναστευτικό!

Η Ντόρα Μπακογιάννη, μέσω δηλώσεών της σε ραδιοφωνικό σταθμό, αντεπιτέθηκε στις σφοδρές κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, για τους χειρισμούς της στα ελληνοτουρκικά, το Σκοπιανό και την κρίση της παράνομης μετανάστευσης.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενη στις επικρίσεις του Α. Σαμαρά, ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, δεν κατέθεσε συγκεκριμένη και ουσιαστική πρόταση και, συνεπώς, δεν βλέπει κάποια διαφοροποίησή του από την κυβερνητική πολιτική του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο μεταναστευτικό, τόνισε πως «οι Πρέσπες δεν αλλάζουν! – “Τι μετανάστης, τι λαθρομετανάστης” οι λέξεις αλλάζουν μόνο»!

«Λεξιλόγιο χρησιμοποίησε διαφορετικό ο κ. Σαμαράς, λεξιλόγιο το οποίο στην πολιτική -ξέρετε- είναι πάντοτε εύπλαστο», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι και εκείνη χρησιμοποιεί το δικό της εδώ και 30 χρόνια.

Όσον, αφορά, εξάλλου, στη δήλωση του κ. Σαμαρά περί αποδέσμευσης από τη Συμφωνία των Πρεσπών, η πρώην υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι εκείνη δεν γνωρίζει να υπάρχει τρόπος αποδέσμευσης, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, προτρέποντας να ρωτήσουν τον ίδιο, για το λόγο που ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει αυτήν την άποψη.

Η στάση του ΝΑΤΟ στη διαμάχη Ελλάδας – Τουρκίας

Επιπλέον, η Ντόρα Μπακογιάννη τοποθετήθηκε και για τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, καθώς και για το ρόλο του ΝΑΤΟ στη διαμάχη Ελλάδας – Τουρκίας. «Το ΝΑΤΟ κρατάει τη στάση του Πόντιου Πιλάτου. Εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι σταθερά υπέρ της λογικής της συνέχισης του διαλόγου με την Τουρκία. Με τους Τούρκους πρέπει να συζητάμε. Το ότι συζητάμε δεν σημαίνει με κανέναν τρόπο ότι κάνουμε πίσω στις αρχές, στα δικαιώματα μας, αλλά πρέπει να συζητάμε» ξεκαθάρισε.

Και, καταλήγοντας, τόνισε ότι «δε νομίζω ότι υπάρχει κανένας, ο οποίος να αμφισβητεί ότι, στην περίπτωση μίας σύρραξης, η Ελλάδα θα κρατηθεί από τις δικές της Ένοπλες Δυνάμεις».

Σχολιάστε