«Πόλεμος» στα Εξάρχεια! (Εικόνες–Βίντεο)

Γύρω στις 20:10 το βράδυ της Τετάρτης άρχισαν τα επεισόδια και οι συγκρούσεις στα Εξάρχεια που επικεντρώθηκαν κάτω από την πλατεία και επί της οδού Στουρνάρη ενώ τα ΜΑΤ ήταν παρατεταγμένα κάτω από την οδό Τζορτζ, στην οδό Σολωμού και βεβαίως στην Πατησίων.

Δεκάδες νεαρά άτομα άρχισαν τον πετροπόλεμο στην αρχή και όταν κινήθηκαν τα ΜΑΤ άρχισε η βροχή των μολότοφ. Κάποια στιγμή οι αστυνομικές δυνάμεις ζήτησαν από τα τηλεοπτικά συνεργεία και τους δημοσιογράφους να απομακρυνθούν προς την οδό Πατησίων ώστε να μπορούν να ελιχθούν οι άνδρες των ΜΑΤ αλλά και για να μην υπάρξει κίνδυνος τραυματισμού.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά άρχισε ο γνωστός κλεφτοπόλεμος μεταξύ των ομάδων νεαρών διαδηλωτών και των διμοιριών των ΜΑΤ οι οποίες βρίσκονται σε διασπορά έχοντας κλείσει σχεδόν όλες τις εξόδους-εισόδους προς τα Εξάρχεια από την Κάνιγγος και την Πατησίων και από την Χαριλάου Τρικούπη μέχρι την Καλλιδρομίου. Τα ΜΑΤ βρίσκονται σε κάθε στενό μεταξύ Τοσίτσα και Σόλωνος.

Οι διαδηλωτές λόγω της εκτεταμένης χρήσης χημικών έχουν ανάψει φωτιές στο βάθος της Στουρνάρη προς την πλατεία Εξαρχείων για να μπορούν να καούν τα τοξικά από τα χημικά αλλά ήδη η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Οι νεαροί διαδηλωτές ανασυντάσσονται ανά διαστήματα, υποχωρούν για μερικά μέτρα και στη συνέχεια επιτίθενται. Το ίδιο δε κάνουν και οι αστυνομικοί.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 22 προσαγωγές.

ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης, photo-video: Παναγιώτης Σαγκούρης, zougla.gr

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα επεισόδια:

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα