«Πώς σταματάει αυτό το γ@μнμένο;»! Επική ατάκα του Τραμπ για το...

Σύμφωνα με έρευνες το 70% των Αμερικανών δεν θεωρεί άξια εμπιστοσύνης τα αυτόνομα αυτοκίνητα, ενώ έχει ήδη εκδηλώσει την δυσαρέσκειά του για την συγκεκριμένη νέα «τάση» της αυτοκίνησης.

Την άποψή τους φέρεται να συμμερίζεται και ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη επίσημα, ωστόσο σύμφωνα με την Axios, έχει δηλώσει ανεπίσημα:

«Μπορείτε να φανταστείτε, να κάθεστε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου σας και αυτό ξαφνικά να κάνει ανεξέλεγκτους ελιγμούς, χωρίς να μπορείτε να σταματήσετε αυτό το γαμ… πράγμα;» και συμπλήρωσε: «Δεν θα δουλέψουν ποτέ. Είναι ανεξέλεγκτες παγίδες θανάτου».

Πάντως, πέρα από την δυσαρέσκεια του Τραμπ, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν να αντιμετωπίσουν και ένα αρκετά πολύπλοκο νομικό πλαίσιο, το οποίο δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη στα ζητήματα περί των αυτόνομων μοντέλων. Οι ισχύοντες νόμοι θεσπίστηκαν όταν η αυτόνομη οδήγηση έμοιαζε με μακρινό όνειρο, ενώ θα πρέπει να γίνει μεγάλη δουλειά σε αυτό το κομμάτι, έτσι ώστε να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν κανονικά στους δρόμους.