Ρωσική παρέμβαση για την τροπολογία Ρούμπιο-Μενέντεζ στο East Med Act

Θεωρούμε οποιεσδήποτε προσπάθειες να τεθεί μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα ενώπιον τεχνητών διλημμάτων με ποιον θέλει να είναι – είτε με τη Μόσχα, είτε με την Ουάσιγκτον – ως κατάφωρη παραβίαση όλων των κανόνων, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για το νομοσχέδιο Ρούμπιο-Μενέντεζ.

Σειρά ερωτημάτων

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως το υπό συζήτηση αυτή την περίοδο στην αμερικανική Γερουσία νομοσχέδιο, προκαλεί σειρά ερωτημάτων σε ό,τι αφορά τις πιθανές επιπτώσεις στη συνεργασία της Ρωσίας με την Κύπρο.

Προστίθεται πως το νομοσχέδιο που ετοιμάστηκε στο πλαίσιο ανάπτυξης της κύπρο – αμερικανικής συνεργασίας περιέχει πρόνοια που στοχεύει άμεσα στη ρήξη της ρωσο – κυπριακής συνεργασίας.

«Η αρχή της μη ανάμιξης»

Η Ρωσία πάντα υποστηρίζει την αρχή της μη ανάμιξης στις σχέσεις μεταξύ άλλων χωρών. Θεωρούμε ότι και στο δικό μας μακροχρόνιο διάλογο με την Κύπρο κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αναμιγνύεται, τονίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Και καταλήγει αναφέροντας πως σε περίπτωση έγκρισης του εγγράφου αυτού πρόθεση είναι να λάβουμε σοβαρά υπόψη στη δική μας γραμμή εξωτερικής πολιτικής τις επιπτώσεις του.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα