Σε κλοιό νέου χιονιά η Ελλάδα: Πότε έρχεται; Τι δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα; Έκτακτη προειδοποίηση για «παγωμένη βροχή»!

Άκρως χειμωνιάτικη θα είναι η τελευταία εβδομάδα του Γενάρη για την Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων καιρού.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, σε περίπτωση που και τις επόμενες ημέρες διατηρηθεί αυτή η τάση για έντονη και μεγάλης διάρκειας ψυχρή εισβολή, να χιονίσει ξανά ακόμα και στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Αιτία γι” αυτή την αλλαγή του καιρού θα είναι η εμφάνιση ενός ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού το οποίο θα σαρώσει σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη, συνοδευόμενο από κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις που δεν αποκλείεται να είναι ισχυρές.

Και η κατάληξή του θα είναι στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει έντονα φαινόμενα και στη χώρα μας.

Στην παρούσα φάση καταγράφεται ως δεδομένη η τάση για την εμφάνιση ενός νέου χιονιά που εμφανίζεται να ξεκινά στις 26 Γενάρη και να ολοκληρώνεται τρεις μέρες αργότερα.

Το καιρικό ενδιαφέρον της τελευταίας εβδομάδας του Γενάρτη θα είναι ιδιαίτερα έντονο, αφού σίγουρο θεωρείται πως αρκετά από τα σημερινά στοιχεία θα αλλάξουν, πιθανότατα προς το πιο ψυχρό σενάριο σε σχέση με την τελική θέση της κατάβασης του ψύχους προς τα Βαλκάνια και τη χώρα μας.

Έκτακτη προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου για παγωμένη βροχή

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ προειδοποιεί εγκαίρως τους πολίτες των περιοχών που θα εμφανιστεί αύριο η παγωμένη βροχή, ώστε να λάβουν τα μέτρα τους.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

“Μεγάλη προσοχή στο φαινόμενο της παγωμένης βροχής που είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας (νομοί Κοζάνης,Φλώρινας, Γρεβενών, Καστοριάς) το πρωί και μεσημέρι της Παρασκευής 18/1.

Η παγωμένη βροχή δεν διαφέρει από την απλή βροχή αλλά όταν οι σταγόνες βροχής θα πέσουν αύριο το πρωί στο παγωμένο οδόστρωμα απο τις χαμηλές, υπό το μηδέν θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν στην περιοχή (τη νύχτα της Πέμπτης προς το ξημέρωμα της Παρασκευής) θα παγώνουν ακαριαία όταν έρθουν σε επαφή με το έδαφος, (άσφαλτο, πεζοδρόμια κλπ), σχηματίζοντας ένα επικίνδυνο λεπτό στρώμα πάγου που είναι δύσκολα ορατό από τους οδηγούς!