Σε υπηρεσία εντάσσει τις πυρηνοκίνητες τορπίλες Poseidon το ρωσικό Ναυτικό

Το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο UAV  “Poseidon”, ή “Ocean Multipurpose System Status-6” ή “Kanyon” πρόκειται να ενταχθεί στη δύναμη του ρωσικού Στόλου όπως αναφέρει το πρακτορείο TASS.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο αρχικά δύο υποβρύχια του Στόλου της Βόρειας Θάλασσας και δύο του Στόλου Ειρηνικού θα εφοδιαστούν με το συγκεκριμένο UAV ενώ κάθε υποβρύχιο θα μπορεί να μεταφέρει εως 8 τέτοια όπλα.

Το “Poseidon” έχει μήκος 24 μέτρα διάμετρο 2-2,2 μέτρα, εμβέλεια 10.000 χλμ, θα μπορεί να αναπτύσει ταχύτητα μεγαλύτερη από 200 χλμ / ώρα θα μπορεί να φτάνει σε μέγιστο βάθος 1.000 μέτρων ενώ θα μπορεί να μεταφέρει και μια πυρηνική κεφαλή των 2 MT.

Τα στοιχεία αυτά είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά αν αναλογιστούμε ότι οι πλέον σύγχρονες τορπίλες που χρησιμοποιούν τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια της Δύσης δεν ξεπερνούν τα  88,8 χλμ /ώρα.

Τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια, τόσο τα δυτικά όσο και τα ρωσικά και κινεζικά μπορούν να αναπτύξουν μέγιστη ταχύτητα 59 χλμ/ώρα σε κατάδυση. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο το υποβρύχιο στρατηγικό drone “Poseidon” μπορεί να επιτύχει αυτή την υψηλή ταχύτητα χάρις στο φυσικό φαινόμενο της υπερσπηλαίωσης.

Σύμφωνα με το TASS το υποβρύχιο στρατηγικό drone “Poseidon” δεν μπορεί να εξουδετερωθεί λόγω της υψηλής ταχύτητας που μπορεί να επιτύχει και κυρίως λόγω των δυνατοτήτων ελιγμού που διαθέτει.


 

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα