«Σκοτώνονται» στη Βουλή για τη ΛΑΡΚΟ

Περιβάλλον ακραίας πολιτικής πόλωσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης διαμορφώθηκε στη Βουλή, με αφορμή την τροπολογία Σταϊκούρα – Χατζηδάκη που ανοίγει τον δρόμο ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση, μείζων και ελάσσων, άσκησε δριμύτατη κριτική στη ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ούτε των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. «Καλύψατε τις ευθύνες σας και το ρεσιτάλ κακοδιαχείρισης, νεποτισμού και ρουσφετιών επί “γαλάζιων” ημερών», κατήγγειλε ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Ιδιαιτέρως σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε το ΚΚΕ, με το Δημήτρη Κουτσούμπα να μιλά για «κατάπτυστη» ρύθμιση, καλώντας την κυβέρνηση να την αποσύρει και κάνοντας λόγο για «λακέδες που καθυβρίζουν τις οικογένειες των εκατοντάδων νεκρών της ΛΑΡΚΟ».

Έγκλημα

Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, που σχολίασε ότι «έρχεστε ως ειδικός εκκαθαριστής; Αν δεν μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα, να πάτε στα σπίτια σας», επισημαίνοντας ότι «αυτό που κάνετε στη ΛΑΡΚΟ είναι έγκλημα».

Απαντώντας στα ομαδικά πυρά, ο Χρήστος Σταϊκούρας υποστήριξε πως «και όλα τα χρέη να διαγράψουμε από τη ΛΑΡΚΟ, η επιχείρηση κάθε μέρα μπαίνει μέσα», εξηγώντας ότι ο «ειδικός διαχειριστής θα μειώσει μεσοσταθμικά κατά 25% το μισθολογικό κόστος», καθώς δεν μπορεί να σηκώνουν το βάρος μόνο οι Ελληνες φορολογούμενοι.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για «3 συν 1 πληγές», όπως τις αποκάλεσε, δηλαδή τη ΛΑΡΚΟ, την ΕΑΒ, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και την ΕΛΒΟ, σχολιάζοντας πως τα συσσωρευμένα χρέη τους φθάνουν τα 2,2 δισ. ευρώ, δηλαδή όσο ένας ΕΝΦΙΑ, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: «Έριξε» το Twitter η μπαρούφα του Κουρουμπλή για λαθραίους Έλληνες το 1922