Σκυλακάκης: Μοναδική ευκαιρία να ανατρέψουμε το brain drain στην παρούσα συγκυρία

«Αν δημιουργήσουμε πλούτο θα μπορέσουμε να τον μοιράσουμε ισότιμα σε όλους» τονίζει ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών

Ως μία ιδανική ευκαιρία, προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο του brain drain (σ.σ. της φυγή νέων με επαγγελματικά προσόντα στο εξωτερικό), χαρακτήρισε την παρούσα χρονική συγκυρία ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης σε σημερινή του συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

«Πρέπει να ανατρέψουμε το brain drain. Η χρονική συγκυρία είναι μοναδική για να επιστρέψουν στη χώρα οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια» δήλωσε χαρακτηριστικά το μέλος της κυβέρνησης και συνέχισε τονίζοντας πως:

«Οι 100.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, για τις οποίες μηδενίζουμε για έξι μήνες τις ασφαλιστικές εισφορές, η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε όλο τον ιδιωτικό τομέα, εκτός από το γεγονός ότι δίνουν κάποια χρήματα επιπλέον σε αυτούς που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα, παρέχουν παράλληλα ένα τεράστιο κίνητρο ώστε να ξαναξεκινήσει η οικονομία και να επιστρέψει κόσμος που είχε φύγει τα προηγούμενα χρόνια, στη χώρα μας».

Όπως δήλωσε με νόημα, «είμαστε υποχρεωμένοι να χρηματοδοτήσουμε την ανάπτυξη. Θέτουμε ως προτεραιότητα την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Αν δημιουργήσουμε πλούτο θα μπορέσουμε να τον μοιράσουμε ισότιμα σε όλους».

Σχετικά Tags

Θόδωρος Σκυλακάκης

Σχολιάστε