Στέκεται ξανά στα πόδια του μετά τη θεραπεία ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ

Ο πατέρας του μίλησε για την εξέλιξη της υγείας του μετά την επιστροφή από τη Βοστώνη

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον μικρό Παναγιώτη–Ραφαήλ, ο οποίος μετά τη θεραπεία που έλαβε στο εξωτερικό, στέκεται ξανά στα πόδια του.

Ο πατέρας του παιδιού Γιώργος Γλωσσιώτης μίλησε στην ιστοσελίδα eviazoom.gr και όπως τόνισε, λίγους μήνες μετά την επιστροφή του στη Χαλκίδα από την Βοστώνη, όπου υποβλήθηκε στην πολυπόθητη γονιδιακή θεραπείας, μπορεί πλέον και στέκεται μόνος του στα πόδια του, αν και υπάρχει ακόμη δρόμος μπροστά.

«Δόξα τω Θεώ όλα έχουν πάει καλά, ο μικρός έλαβε τη θεραπεία, έχουμε δει μεγάλη βελτίωση κυρίως στο αναπνευστικό κομμάτι, που εκεί υστερούσαμε περισσότερο και έχουμε μέλλον μπροστά μας. Ακολουθούμε ειδική αγωγή, φυσικοθεραπείες, λογοθεραπείες κλπ, αλλά όταν υπάρχει αποτέλεσμα, δεν μας πειράζει, όλα πάνε καλά. Είναι Χαλκίδα, είναι στο σπίτι, έχει ξεκινήσει και ξεπορτίζει, τον βγάζουμε έξω στην παραλία και αύριο θα τον πάμε για το πρώτο του μπανάκι. Ευχαριστούμε όλον τον κόσμο, την Χαλκίδα, η τοπική κοινωνία μας στήριξε πάρα πολύ και τους ευχαριστούμε από καρδιάς όλους, και εσάς που ασχοληθήκατε με το θέμα σε εποχές που δεν ασχολούνταν κανένας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γλωσσιώτης πρόσθεσε, ότι «το παιδί πήρε την θεραπεία του και απο ‘κει και πέρα δεν υπάρχει επαναληπτική δόση, η γονιδιακή θεραπεία είναι μία ένεση και τελείωσε. Υπάρχει πολύ μεγάλη βελτίωση. Εμείς έχουμε ένα παιδάκι που στέκεται όρθιο και έχει γίνει αυτόνομος, παίζει με τα παιχνιδάκια του μόνος του στο δωμάτιο του, του έχουμε πάρει και αμαξίδιο που κινείται μόνος του, ανοίγει ντουλάπια, κάνει σκανταλιές, πηγαίνει μόνος του στο δωμάτιο του, στη κουζίνα, στο σαλόνι. Μιλάμε για πράγματα τα οποία ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει. Είναι θαύμα! Μιλάμε για μία πάθηση που σε καθηλώνει στο κρεβάτι, δεν μιλάμε για μία πάθηση που απλά δεν περπατάς. Έχεις αναπνευστικά προβλήματα, δεν μπορείς να στηρίξεις το κεφάλι και να σηκώσεις τα χεράκια σου. Δόξα το Θεό πήγαν καλά. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα…».

Σχετικά Tags

Παναγιώτης Ραφαήλ

Σχολιάστε