Στοιχεία – φωτιά από το μυστικό αυτοκίνητο του υπ. Οικονομικών

Οι εξελίξεις και οι  πολιτικές διεργασίας για τον εκλογικό νόμο και η  στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι στόχοι του ταξιδιού του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στην Κίνα , η νέα τουρκική πρόκληση με το κάλεσμα του μουεζίνη για προσευχή μέσα στην Αγία Σοφία, καθώς και οι απόψεις Σόιμπλε για το μέλλον της ΕΕ, μετά το Brexit,  κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Αθηναϊκού Τύπου. Άλλα θέματα που επίσης προβάλλονται είναι η αυτοκτονία Μαμιδάκη, οι εξελίξεις σχετικά με τα καταστήματα  Μαρινόπουλος, οι περικοπές στο ΕΚΑΣ , οι  τηλεοπτικές άδειες, οι έλεγχοι για κλοπή καυσίμων σε πρατήρια καθώς και το θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων σε ΔΕΚΟ – τράπεζες. 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : Η άλωση της Αγίας Σοφίας ενώ ο Φίλης «προσκυνούσε» το Ισλάμ – Η υπέρτατη πρόκληση! Μουεζίνης «έψαλε» το Σάββατο μέσα στο λίκνο της Ορθοδοξίας  – Σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση – Την ώρα που στην Πόλη γινόταν το κάλεσμα για προσευχή στους μουσουλμάνους, ο υπουργός Παιδείας  συνέτρωγε με σιίτες και υποσχόταν τζαμιά σε όλη την επικράτεια.

***Εκλογικός νόμος: Η Φώφη Γεννηματά βάζει τέλος στις ελπίδες του Μαξίμου για τον εκλογικό νόμο

Η θέση μας: Οι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία!

ΕΘΝΟΣ: Νέα κόλπα με πειραγμένες αντλίες – Στοιχεία – φωτιά από το μυστικό αυτοκίνητο του υπ. Οικονομικών Ένα στα τρία πρατήρια πιάστηκε να κλέβει τους καταναλωτές έως 15 λεπτά το λίτρο. Πώς οι επιτήδειοι επεμβαίνουν στις αντλίες με εξελιγμένο λογισμικό που δεν ανακαλύπτεται από τους κλασικούς ελέγχους .

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ : Επανάσταση γίνεται όταν πεις: «Είμαι έτοιμος να πεθάνω» – Ο γέροντας – μαθητής του Άγιου Πορφύριου σπάει τη σιωπή του – Ως πότε θα αυτοκτονούν Μαμιδάκηδες για να γλεντάν  οι πολιτικάντηδες;

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ : Σύνταξη από τα 50 σε ΔΕΚΟ – τράπεζες – Ανατροπές στα όρια ηλικίας για 150.000 εργαζόμενους και μπόνους εθελουσίας εξόδου.

ΕΣΤΙΑ : Στη διάθεση ξένων διαχειριστών – Πλήρης απώλεια της οικονομικής αυτοτέλειας.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ :  Κι αυτός… πέρα Brexit – Αυστηρότερη λιτότητα η απάντηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – Επιδιώκει ασφυκτικότερο έλεγχο των οικονομικών της ΕΕ από το Βερολίνο .

ΤΑ ΝΕΑ  :  Σινικό τείχος κατά της απλής αναλογικής – Τρία κόμματα της αντιπολίτευσης – ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ποτάμι – μπλοκάρουν την ψήφιση του νόμου της κυβέρνησης .

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Έκρηξη ληξιπρόθεσμων – Φόβοι ότι οι «κόκκινες οφειλές» προς τις εφορίες θα φτάσουν τα 95 δις έως το τέλος του έτους – 27-30 δις ευρώ φέτος, οι επιπλέον φόροι που προβλέπει το μνημόνιο.

****Χρηματιστήριο: Αλλάζουν οι διακανονισμοί συναλλαγών