Στο Λαγονήσι η τρόικα, «ράβει» το κουστούμι των μέτρων του Φθινοπώρου

Στο Λαγονήσι και στο συνέδριο του Economist στρέφεται το ενδιαφέρον του κυβερνητικού επιτελείου, καθώς σύσσωμοι οι εκπρόσωποι των θεσμών (Κομισιόν, ΔΝΤ,  ΕΚΤ, ESM), αναμένεται να ξεκάθαρα μηνύματα εν όψει της τρίτης αξιολόγησης που θα ξεκινήσει το αργότερο  αρχές Οκτωβρίου του 2017.

Οι κ. Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ ), Φραντσέσκο Ντρούντι ( ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαριόλι (ESM) θα συμμετέχουν μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κ. Γιώργο Χουλιαράκη στην συνεδρία με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ο οικονομικός μαραθώνιος της Ελλάδας συνεχίζεται».

Στο τραπέζι αναμένεται να πέσουν οι μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο και οι αποκρατικοποιήσεις.  Στο αναθεωρημένο μνημόνιο που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα περιγράφονται άλλα 113 μέτρα και δράσεις τα οποία θα πρέπει να αρχίσουν να υλοποιούνται άμεσα.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αυριανή δημόσια συζήτηση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας κ Κλάους Ρέγκλινγκ για το ελληνικό πρόγραμμα.

Τα βασικά θέματα της συζήτησης είναι δύο:

– Η Ευρώπη απέναντι σε ένα συνεχώς ογκούμενο κύμα κατά της πολιτικής συνεχούς λιτότητας

-Η μισοτελειωμένη δουλειά του ESM με την Ελλάδα .