«Στ’ άρματα» οι επικοινωνιολόγοι σε Ελλάδα και Τουρκία: Ο Μητσοτάκης στην ελληνοτουρκική μεθόριο, ο Ερντογάν στο πλωτό γεωτρύπανο (pics)

Ελληνοτουρκική μάχη στις εντυπώσεις είχαμε (και) το Σάββατο, με τα επικοινωνιακά επιτελεία των ηγετών Ελλάδας και Τουρκίας να δουλεύουν… υπερωρίες. Γιατί εκτός από τη διπλωματία των κανονιοφόρων και την… κανονική διπλωματία, υπάρχει και η διπλωματία της εικόνας.

Και η εικόνα τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και του Ταγίπ Ερντογάν, σίγουρα χρειάζεται ενίσχυση. Έστω και πρόσκαιρη. Έστω και για λόγους εντυπωσιασμού. Η παρουσία του πρώτου στο νομό Έβρου και την ελληνοτουρκική μεθόριο και του δεύτερου στο πλωτό γεωτρύπανο Fatih (με την ανάλογη ενδυμασία), έδωσε την ευκαιρία για εκατοντάδες φωτογραφικά στιγμιότυπα, είτε συμβολικά, είτε εντυπωσιακά, είτε πιο προσωπικά.

Άλλωστε, μια καλή, επικοινωνιακά, παρουσία πρέπει να αποτυπώνεται με την κατάλληλη εικόνα, την κατάλληλη στιγμή και με το κατάλληλο μήνυμα.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός προέρχεται από μια αποτυχημένη Σύνοδο Κορυφής, όπου η Ελλάδα έδειξε ανίσχυρη να υπερασπιστεί τις θέσεις της και ο ίδιος επίσης ανίσχυρος να πείσει τον ελληνικό λαό ότι η κυβέρνησή του δεν υποχωρεί μπροστά στην Τουρκία (οι δηλώσεις και τα υπονοούμενα για τα 6ν.μ. ήταν ένα σοβαρό πλήγμα).

Ο Τούρκος Πρόεδρος από την πλευρά του προσπαθεί με «νύχια και με δόντια» να κρατήσει μακριά τα φώτα από την καταρρέουσα οικονομία με συνεχείς κινήσεις αποπροσανατολισμού και εντυπωσιακές εμφανίσεις ανά την Τουρκία.

Έτσι και οι δύο είχαν να προσφέρουν κάποια χαρακτηριστικά στιγμιότυπα στον σαββατιάτικο επικοινωνιακό… διαγωνισμό τους!

Τι… επικοινώνησε η ελληνική πλευρά:

Ο Πρωθυπουργός με τον γιο του που υπηρετεί στην Αλεξανδρούπολη ήταν από τις καλύτερες εικόνες της ημέρας

Σε συνέχεια της προηγούμενης η φωτό Μητσοτάκη με «τη σειρά» του γιου του

Ατενίζοντας τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό στη Σαμοθράκη

Εντυπωσιακή άφιξη στον Έβρο με πολεμικό ελικόπτερο

Φωτό επίσκεψης Πρωθυπουργού σε κάποια περιοχή (του οποιουδήποτε όχι μόνο του Μητσοτάκη) χωρίς επαφή με κόσμο, δεν γίνεται

Ισχυρό μήνυμα: Μαζί με ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ στον Έβρο

Ισχυρό μήνυμα νο2: Ενώπιον του Πρωθυπουργού ο φράχτης που θα θωρακίσει την ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο

Την ίδια στιγμή στη Μαύρη Θάλασσα…

Άφιξη του Ερντογάν στο Fatih με ελικόπτερο. Ε, τι μόνο εμείς;

Στην κεφαλή του τραπεζιού κάθεται ο αφέντης (παρεμπιπτόντως Fatih σημαίνει “κατακτητής”)

Κι ένας αφέντης δεν μπορεί παρά να έχει και υποτακτικούς

Πολυπράγμων ο Ερντογάν, το’χει και με τα γεωτρύπανα

Με φόντο τουρκικό πολεμικό πλοίο, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο

Ο επόμενος πόλεμος θα γίνει με γεωτρύπανα

Σχολιάστε