Συλλυπητήρια μηνύματα του Αλ. Τσίπρα και του Κυρ. Μητσοτάκη για τη δολοφονία της Τζο Κοξ

Τη θλίψη τους για το θάνατο της Βρετανίδας βουλευτού των Εργατικών Τζο Κοξ, η οποία έπεσε θύμα πυροβολισμού και επίθεσης με μαχαίρι, θέλησαν να εκφράσουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η κατάληξη της Τζο Κοξ μας γεμίζει θλίψη. Η μνήμη της θα συνοδεύει τους αγώνες για μια ενωμένη και ειρηνική Ευρώπη», δήλωσε, μέσω Twitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Λίγο νωρίτερα, ο κ.Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει την επίθεση «σοκαριστική», προσθέτοντας πως «το μίσος και ο εθνικισμός είναι κοινοί εχθροί των λαών μας».

Με τη σειρά του, τη λύπη του εξέφρασε και ο κ.Μητσοτάκης. «Λυπάμαι πολύ για το θάνατο της Τζο Κοξ. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένειά της, ιδιαίτερα με τον σύζυγο και τα δύο της παιδιά», έγραψε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στο Twitter.

Η κατάληξη της #JoCox μας γεμίζει θλίψη. Η μνήμη της θα συνοδεύει τους αγώνες για μια ενωμένη και ειρηνική Ευρώπη.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) June 16, 2016

Σοκαριστική η απόπειρα δολοφονίας της βουλευτού του @UKLabour Jo Cox. Το μίσος και ο εθνικισμός είναι κοινοί εχθροί των λαών μας.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) June 16, 2016

So sad to hear of the death of Jo Cox. My thoughts and prayers are with her family, especially her husband and two young children.

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) June 16, 2016