Συνελήφθη 36χρονος για οκτώ ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και ΕΛΤΑ

Αναζητείται 35χρονος συνεργός του – Η λεία ξεπερνά τις 100.000 ευρώ

Στην εξιχνίαση οκτώ ένοπλων ληστειών σε τραπεζικά υποκαταστήματα και υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. που έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη το διάστημα 2008-2010 έφθασε η Αστυνομία στην Θεσσαλονίκη.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 36χρονος ομογενής από την Γεωργία, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία και εκδόθηκαν έξι Εντάλματα Σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθη χθες το απόγευμα. Οι άνδρες της Αστυνομίας έφτασαν στα ίχνη του δράστη αξιοποιώντας DNA, που συνέλεξαν. Επίσης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 35χρονου ομογενή συνεργού του από την Γεωργία, που αναζητείται και με τον οποίο διέπραξαν από κοινού 4 από τις προαναφερόμενες ληστείες.

Ειδικότερα, ο 36χρονος από τον Ιανουάριο του 2008 έως τον Δεκέμβριο του 2010 ενεργώντας από κοινού είτε με τον 35χρονο συνεργό του, είτε με άγνωστους συνεργούς του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή πιστολιών προέβησαν σε επτά τετελεσμένες ληστείες και μία απόπειρα ληστείας στα ανωτέρω υποκαταστήματα, σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Επιπλέον, οι δράστες το ίδιο χρονικό διάστημα αφαίρεσαν πέντε δίκυκλες μοτοσικλέτες, τέσσερις εκ των οποίων χρησιμοποίησαν για την προσέγγιση και διαφυγή τους κατά την τέλεση των ληστειών. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Νοέμβριο του 2011 συνελήφθη ως συνεργός του 36χρονου, 20χρονος τότε ομογενής, με τον οποίο διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στην περιοχή των Αμπελοκήπων το 2009.

Το συνολικό αφαιρεθέν χρηματικό ποσό ανέρχεται σε 101.990,39 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη του συνεργού του.

Σχετικά Tags

Θεσσαλονίκη ένοπλες ληστείες

Σχολιάστε