Συντάξεις: Επιμένει στις «δεσμεύσεις» ο Ρέγκλινγκ... Μοσχοβισί: «Υπάρχει δημοσιονομικός χώρος»…

Αν και το ζήτημα του ελληνικού σχεδίου Προϋπολογισμού που περιλαμβάνει τη μη περικοπή των συντάξεων δεν ήταν στην σημερινή ατζέντα του Eurogroup, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου πως «παρότι η Ελλάδα συμμορφώνεται με τους στόχους του συμφώνου σταθερότητας και ικανοποιεί το στόχο για πλεόνασμα 3.5%, πρέπει να τηρηθούν όλες οι προηγούμενες δεσμεύσεις».

Από τη πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωομάδας Μάριο Σεντένο δήλωσε πως “οι θεσμοί συνεχίζουν να συζητάνε το θέμα και, εξετάζουν πόσος χώρος υπάρχει”. Ο Πορτογάλος πρόεδρος επανέλαβε πως “ο δημοσιονομικός χώρος σημαίνει τι πρωτογενές πλεόνασμα υπάρχει πέρα του 3.5% και αυτό που συζητάμε είναι τι θα γίνει με το υπερπλεόνασμα και ποια θα είναι τα μέτρα”.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε πως “υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, και πρέπει να εξετάσουμε ποιο είναι το μέγεθος του” αξιολογώντας ως θετικό το γεγονός πως η Ελλάδα περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στην έκθεση του Ευρωπαϊκού εξαμήνου, μαζί με τα άλλα κράτη μέλη.