Σύλληψη «βόμβα» γνωστού δικηγόρου για την μαφία του Κορυδαλλού! Ποιος είναι;

Στην σύλληψη του γνωστού δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου και ακόμη μιας συναδέλφου του της Χρύσας Κουρτσάκη, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες εμπλέκονται στην μαφία των φυλακών Κορυδαλλού προχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης, άνδρες της αντιτρομοκρατικής.

Τα εντάλματα σύλληψης εξέδωσε σε βάρος τους ο ειδικός εφέτης ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού που εμπλέκεται σε δολοφονίες, ακόμα και μέσα στην φυλακή, αλλά και στην δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Η εμπλοκή του κ. Αντωνόπουλου προέκυψε από την απομαγνητοφώνηση των τηλεφωνικών συνομιλιών του συγκεκριμένου δικηγόρου με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της εγκληματικής ομάδας, τον κρατούμενο Κλοντιάν Λεκοτσάι.

Όπως προέκυψε, ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος, τα τέσσερα τελευταία χρόνια φέρεται να βοηθάει τον Λεκοτσάι με χρηματικά ποσά και την εύρεση δικηγόρου, αλλά και να συνεννοείται μαζί του για την στάση που θα κρατούσε στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι ο Λεκοτσάι είναι κατηγορούμενος για την απόπειρα δολοφονίας στο παρελθόν σε βάρος του Αντωνόπουλου.

Πρόκειται για την υπόθεση για την οποία είχαν καταδικασθεί πρωτοδίκως, ως ηθικός αυτουργός ο Αριστείδης Φλώρος της Energa, ο οποίος ενεπλάκη μετά από υπόδειξη των δραστών. Στην συνέχεια όμως οι δράστες τον εκβίαζαν να τους δώσει χρήματα για να αποσύρουν τις επιβαρυντικές καταθέσεις τους στο εφετείο, με αποτέλεσμα τελικά να χάσει τη ζωή του ο άτυχος, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, δικηγόρος τότε του Φλώρου, τον οποίο πυροβόλησαν συνεργοί τους μέσα στο γραφείο του όταν αρνήθηκε να ενδώσει στις απαιτήσεις τους.

Υπενθυμίζεται πως η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία απέτρεψε τη δολοφονία Πακιστανού για τον οποίο είχε εκδοθεί συμβόλαιο θανάτου, με καθοδηγητές μέσα από τις φυλακές. Στο πλαίσιο της έρευνας για την ονομαζόμενη «μαφία του Κορυδαλλού» ύστερα από παρακολουθήσεις τηλεφώνων και έρευνες, προέκυψαν και άλλα άτομα που δραστηριοποιούνται, εκτός των άλλων, σε εμπόριο ναρκωτικών και παραχάραξη χαρτονομισμάτων ονομαστικής αξίας των πέντε, δέκα, είκοσι και πενήντα ευρώ, που ετοιμάζονταν να ρίξουν στην κυκλοφορία.