Τα Εξάρχεια «στόχος» Κινέζου επενδυτή: Αγόρασε πάμφθηνα 100 διαμερίσματα!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής» από το συνέδριο Prodexpo, η αγορά ακινήτων έχει εντυπωσιαστεί από έναν Κινέζο ο οποίος αγόρασε περίπου 100 διαμερίσματα στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων σε πολύ χαμηλές τιμές, τα αξιοποίησε μέσω πλατφόρμας ενοικίασης για ένα χρονικό διάστημα και μετά τα πούλησε ως επενδυτικό χαρτοφυλάκιο.

Οι πληροφορίες από την Καθημερινή υποστηρίζουν πως ο ίδιος επενδυτής ετοιμάζει νέα αγορά ώστε να αποκτήσει περισσότερα από 100 διαμερίσματα αυτή τη φορά, στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με τα όσα λέει στην εφημερίδα ο Δημήτρης Μελαχροινός, συνιδρυτής της ιστοσελίδας Spitogatos, υπάρχει ζήτηση ακινήτων από ανθρώπους του εξωτερικού και δη εκτός της Ευρώπης. Όπως προκύπτει, η μεγαλύτερη αύξηση έρχεται από την Κίνα, κατά 203%, από την Τουρκία, κατά 90% και τα ΗΑΕ κατά 50%. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει και από τη Γερμανία, κατά 68% η αύξηση.

Το 70% των αδειών παραμονής που έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα μέσω του προγράμματος «Χρυσή Βίζα» είναι στην περιοχή της Αττικής, με το 26,52% να αφορά ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και το 20,8% στην περιοχή της Παλλήνης.

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα