Τζέιμς Ντιν: «Επιστροφή» στη μεγάλη οθόνη, 64 χρόνια μετά τον θάνατό του

Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζέιμς Ντιν πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα τον Σεπτέμβριο του 1955, σε ηλικία 24 ετών και  πάνω στην ακμή της επιτυχίας του -είχε κάνει μόνο τρεις ταινίες αλλά έμεινε στην ιστορία ως ο αιώνιος οργισμένος έφηβος, το είδωλο της εφηβικής επανάστασης και της κοινωνικής αποξένωσης, χάρη στην πιο διάσημη ταινία του, «Επαναστάτης Χωρίς Αιτία» (1955).

Τώρα, 60 χρόνια μετά τον θάνατό του, ο θρυλικός ηθοποιός θα εμφανιστεί σε μια νέα ταινία -την τέταρτη της καριέρας του- χάρη στην τεχνολογία CGI.

Στην επερχόμενη δραματική ταινία δράσης, με τίτλο «Finding Jack», που διαδραματίζεται στην εποχή του πολέμου στο Βιετνάμ, θα εμφανιστεί ο Τζέιμς Ντιν σε δευτερεύοντα ρόλο με τη βοήθεια των σύγχρονων εφέ υπολογιστή.

Η εικόνα παραγόμενη από υπολογιστή (Computer-generated Imagery – CGI) θα εμφανίσει τον Ντιν στον χαρακτήρα του Rogan. Η ταινία -που βασίζεται στο βιβλίο του Γκάρεθ Κρόκερ- έχει θέμα την εγκατάλειψη περισσότερων από 10.000 στρατιωτικών σκύλων στο Βιετνάμ, στο τέλος του πολέμου.

Η καναδική εταιρεία οπτικών εφέ VFX Imagine Engine και η νοτιοαφρικανική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον ίδιο τομέα, VFX MOI Worldwide, ανέλαβαν να επαναδημιουργήσουν «μια ρεαλιστική έκδοση του Τζέιμς Ντιν», με την άδεια της οικογένειας του ηθοποιού.

Αντιδράσεις

Η είδηση ότι δυο σκηνοθέτες αποφάσισαν να ζωντανέψουν ξανά τον Τζέιμς Ντιν, με την βοήθεια της τεχνολογίας, για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία τους, «Finding Jack», προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Αρκετοί καλλιτέχνες, ανάμεσά τους και αρκετοί ηθοποιοί όπως ο Κρις Έβανς και Ελάιτζα Γουντ, φανς και κριτικοί κινηματογράφου εξέφρασαν την δυσαρέσκεια και την οργή τους  που οι δύο άγνωστοι, μέχρι πρότινος, σκηνοθέτες, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν CGI για να βάλουν τον Τζέιμς Ντιν στην ταινία τους.

Φυσικά, όλοι τους σχολιάζουν πως δεν είναι δυνατόν να μην μπόρεσαν να βρουν έναν από τους τόσους χιλιάδες άνεργους ηθοποιούς να παίξει τον συγκεκριμένο ρόλο και αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε αυτή την επιλογή.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί για την ταινία ημερομηνία κυκλοφορίας στις αίθουσες.