Τι είναι η «Αγέλη» κακοποιών που ξεσήκωσε μια ολόκληρη χώρα; (βίντεο)

Μία κακοποίηση μια νεαρής κοπέλας από 4 άτομα στην Ισπανία, ξέθαψε μνήμες από την κτηνωδία της δράσης μια συμμορίας που πήρε το όνομα «Αγέλη» κακοποιών, και σόκαρε όλη την Ισπανία.

Έχουν περάσει μόλις 3 χρόνια από την αποτρόπαια πράξη 5 νεαρών στη Παμπλόνα, που κακοποίησαν ερωτικά μια έφηβη κοπέλα, ενώ κατά τη διάρκεια της πράξης, βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους και τα έστελναν σε άλλους νέους της περιοχής.

Τότε η Ισπανική δικαιοσύνη φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων και καταδίκασε τους νεαρούς μόνο για επίθεση και όχι για κακοποίηση και πρόκληση σωματικών βλαβών. Αστραπιαία όλη η Ισπανία βγήκε στους δρόμους διαμαρτυρόμενη με πλακάτ που έγραφαν «σε πιστεύω, αδελφή», εναντιώμενοι στους δικαστές που βρήκαν ελαφρυντικά στην υπόθεση.

Συνθήματα όπως «το όχι είναι όχι» και «θα ντύνομαι όπως θέλω» γέμισαν τους τοίχους όλης της χώρας και η αστυνομία παρακολουθούσε το ξέσπασμα των Ισπανών χωρίς να επεμβαίνει.

9 χρόνια ήταν η απόφαση του δικαστηρίου, με το σκεπτικό ότι η κοπέλα δεν πάλεψε μαζί τους. ΟΡΓΉ και μόνο οργή θα μπορούσε να προκαλέσει αυτή η απόφαση με δεκάδες επώνυμους Ισπανούς να ζητούν αλλαγή της ποινής. 

Σήμερα μετά τις αντιδράσεις αναμένεται έφεση και επανάληψης της δίκης.

 

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα