Τοιχογραφίες μεγάλης κλίμακας που «ξεγελούν» τον θεατή

O σχεδιαστής Peeta έχει μεταμορφώσει τις προσόψεις ενός ιδιωτικού συγκροτήματος κατοικιών στην Γερμανία, με μεγάλης κλίμακας τοιχογραφίες που ξεγελούν το βλέμμα του θεατή.

Ο Ιταλός καλλιτέχνης, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Manuel Di Rita, φιλοτέχνησε το γεωμετρικό σχέδιο μεγάλων διαστάσεων στο Μανχάιμ της Γερμανίας.

Χρησιμοποιεί αφηρημένες φόρμες για να διαστρεβλώνει με επιτυχία τις αρχιτεκτονικές δομές, συνδυάζοντας αιχμηρές ευθείες με έντονες καμπύλες και σκιάσεις.

Όλα αυτά μαζί, δημιουργούν την εικόνα ενός μεγάλης κλίμακας τρισδιάστατου γλυπτού, που φαινομενικά προεξέχει από την προϋπάρχουσα αρχιτεκτονική δομή.

Ο Peeta είναι παγκοσμίως γνωστός για το ιδιαίτερο στυλ του, που αναδύεται από την ιταλική σκηνή του γκράφιτι κατά τη δεκαετία του 1990, με το έργο του να διερευνά τις δυνατότητες των ανάγλυφων έργων τόσο στη ζωγραφική όσο και στην γλυπτική.

«Μεταφορικά, θέλω να εξουδετερώσω τις προκαταλήψεις και να προτρέψω νέους καλλιτέχνες να ανιχνεύσουν νέες προοπτικές» αναφέρει.

«Ο αναμορφισμός ενσαρκώνει πλήρως την πρόθεσή μου, να αποκαλύψω την παραπλανητικότητα της ανθρώπινης αντίληψης, την πλάνη των στενών και σταθερών πεδίων με οπτικά τεχνάσματα που, ενώ παραχωρούν μία τρισδιάστατη αναπαράσταση, τελικά καταφέρνουν να εξαπατήσουν τον θεατή τους» εξηγεί ο δημιουργός.