Το «Μαύρο» στο ημερήσιο «Έθνος» της 30ης Ιουλίου

 

– Απομακρύνσεις εργαζομένων με εθελούσια έξοδο

 

 

Νέες απώλειες θέσεων εργασίας για τον κλάδο, μετά την αναστολή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου από την περασμένη Δευτέρα 30 Ιουλίου. Η επανέκδοση του φύλλου το φθινόπωρο του 2017 από την Dimera Media του Ιβάν Σαββίδη, υπό το management της 24Media, τελικά δεν έπεισε το κοινό. Μετά τη διάλυση της συμμαχίας Σαββίδη – Μάρη η εφημερίδα έμεινε στα χέρια του πρώτου με στόχο να κυκλοφορεί ως τις εκλογές. Είκοσι τρεις μέρες μετά τη διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου και τη νίκη της ΝΔ ανακοινώθηκε η απόφαση και ενώ είχε προηγηθεί το λουκέτο στον News247-88,6, τον ενημερωτικό σταθμό ιδιοκτησίας Δημήτρη Μάρη.

Η μείωση του προσωπικού εμφανίζεται ως αναπόφευκτη. Στόχος της διοίκησης της εταιρείας είναι ο αριθμός των εργαζομένων να υποχωρήσει από τα 125 στα 75 άτομα, τα οποία θα εργάζονται για το «Έθνος της Κυριακής» και για την ιστοσελίδα www.ethnos.gr. Θα μειωθούν σημαντικά οι θέσεις στο πολιτιστικό και το αθλητικό ρεπορτάζ, χωρίς όμως να είναι σαφές το πώς. Αν γίνουν στη συνέχεια απολύσεις από την εφημερίδα, η εταιρεία δεν θα μπορεί να λάβει τη σχετική επιδότηση, βάσει της απόφασης του πρώην υφυπουργού Λευτέρη Κρέτσου, καθώς αποτελεί προαπαιτούμενο. Μπορεί όμως να ακολουθήσουν και άλλες απολύσεις, αν χρειαστεί.

Μετά την ανακοίνωση της αναστολής έκδοσης του ημερήσιου φύλλου έγινε πρόταση σε 20 εργαζόμενους να προχωρήσουν σε εθελούσια έξοδο, η οποία περιλαμβάνει την αποζημίωση και την καταβολή επιπλέον δύο μισθών. Εκτιμάται πως θα υπάρξει συμμετοχή στην εθελούσια έξοδο, καθώς υπάρχει ο φόβος των απολύσεων. Η εφημερίδα «Έθνος», υπό την ιδιοκτησία του Γιώργου Μπόμπολα, σταμάτησε να κυκλοφορεί την 1η Ιουνίου 2017. Η Dimera απέκτησε σε πλειστηριασμό τα εμπορικά σήματα του «Έθνους», του «Έθνους της Κυριακής» και της «Ημερησίας», που ανήκαν στον Πήγασο, ως και τις 12 Σεπτεμβρίου 2020. Το ημερήσιο «Έθνος» επανήλθε στις 16 Σεπτεμβρίου 2017 και το «Έθνος της Κυριακής», με ένθετο την «Ημερησία», στις 12 Νοεμβρίου 2017.