Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο! (Φωτό–Βίντεο)

Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο που θα κυκλοφορεί στην αγορά κατασκεύασε Ολλανδική εταιρία…

Σύμφωνα με ταινίες επιστημονικής φαντασίας στην δεκαετία του ’80 (βλέπε «Επιστροφή στο Μέλλον») εν έτει 2018 θα ‘πρεπε να έχουν καταργηθεί οι ρόδες από τα αυτοκίνητα. Όχι επειδή θα γυρίζαμε στην εποχή του χαλκού και της άμαξας με τα αλογάκια, αλλά επειδή πλέον δεν θα οδηγούσαμε, θα πετούσαμε!

Παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία μας είναι αρκετά ανεπτυγμένη, τα ιπτάμενα αυτοκίνητα δεν έχουν πάρει την μορφή που φανταζόμασταν. Ή μάλλον δεν έχουν πάρει καν μορφή.

Μία κατασκευή από την Ολλανδία, Το PAL-V παρουσιάστηκε πρόσφατα στη Σουηδία και πρόκειται να βγει στην αγορά το 2019. Μπορεί εξωτερικά να μοιάζει… στρουμπουλό και σαν κάθισμα από μηχανή του ’40, ωστόσο υπάρχει λόγος.

Διότι ενδέχεται να είναι το πρώτο αυτοκίνητο – αεροπλάνο που θα κυκλοφορήσει στην αγορά και σύμφωνα με αναφορές το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί το έργο είναι εγγυήσεις ασφάλειας. Ρίξε μια ματιά για να μπεις στο νόημα.

Όσο για τον «φτωχό» συγγενή του αεροπλάνου, αυτός διαθέτει δύο καθίσματα, αναπτύσσει ταχύτητα 160 χλμ/ώρα στο δρόμο και 180 χλμ/ώρα στον αέρα. Και μην σε ανησυχεί το αν θα σε χτυπήσει αεροπλάνο. Φτάνει μέχρι τα 11,000 πόδια.

Με βάση την τιμή (490,000 ευρώ) είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι δεν θα θες να το αγοράσεις. Γι’ αυτό και σου λανσάρουμε και το παρακάτω video για να το απολαύσεις…

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα